Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă cărți și articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.
Carte citită în ultima perioadă de Ovidiu Constantinescu, Managing Partner Face PR News
"Confesiunile elitei comuniste Arhiva Alexandru Siperco" - link (humanitas)
("Când a venit în țară, nu avea nimic. Rică avea ceva vechituri. L-a vizitat Puiu, în 1948, s-a uitat critic în jur și a spus: “Așa trăiești?”. L-a luat pe Jean și s-au dus să vadă o casă pentru iugoslavii care fugeau de la Tito. Era în spatele pieții Lahovary, locuința unui italian fugit. Jean: “Nu poți da iugoslavilor astfel d epat și mobilier. E prea de tot!” Puiu n-a spus nimic, dar întorcându-se acasă și deschizând ușa, Jean găsește mobilierul băgat în locuință, sub formă desfacută. Cum au intrat, fiind ușa încuiată, nu știe! A fost apreciat la 10.600 lei, ulterior, și a apărut un H.C.M., prin care astfel de mobilier, sub valoarea de 20.000 lei, era considerat că rămas în proprietate".
Surprinzător, aproape 70 de ani după acest fapt, un guvern al României, vrea să emită un act care să impună o limită pentru abuz [în serviciu], atunci un HCM [Hotărâre a Consiliului de Miniștri], în februarie o Ordonanță de Urgență a Guvernului.
Dacă citești cu atenție însemnările lui Alexandru Siperco – practic,note de interviu, de discuții – îți dai seama cât de repede se repetă istoria. De asemenea, realizezi că marile “nefăcute” ale istoriei se pun în parctică nu cu genii, ci cu oameni cu o pregătire academică precară, care știu foarte bine că, în lipsa “partidului” [comunist sau oricare altul], nu ar fi ajuns niciodată în pozițiile respective, poziții pentru a căror apărare sunt dispuși la orice compromis.
Ne miră că azi ministerele, Parlamentul,companiile și agențiile statului sunt înțesate de foști șoferi, secretare de școală, strungari neterminați? Nimic nou sub soare, citiți notele de discuții ale lui Alexandru Siperco editate de fiul său, conf. dr. Andrei Siperco de la Facultatea de Istorie a Universității București, și veți vedea câți strungari/ceferiști/textisti/tâmplari cu patru clase primare au ajuns în anii ‘50 directori de mari uzine sau șefi de servicii în ministere cheie ale statului român)
Ovidiu Constantinescu este managing partner la Face PR News, agenție specializată în comunicarea de business. Timp de 5 ani a fost director de comunicare în cadrul Grupului Rompetrol (KazMunaiGaz), responsabil de comunicarea publică, relații cu media și comunicare internă la Rafinăria Petromidia și apoi, aproape 10 ani, PR Manager la una din cele mai mari case de avocatură. Ovidiu a lucrat timp de 9 ani pentru BBC World Service - Serviciul în limba română și timp de 4 ani pentru BBC Monitoring, serviciul de monitorizare a presei internaționale al BBC-ului.