Raiffeisen Bank va închide Aedificium Banca pentru Locuințe, după ce va obține aprobările de la BNR. Banca pentru Locuințe din România a grupului austriac și-a redus puternic operațiunile în ultimii ani de după decizia Curții de Conturi privind prima de stat în sistemul de economisire-creditare.
Banca Transilvania face parte dintr-un proiect-pilot cu Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor prin care verificarea și actualizarea periodică a datelor acestora se va face automat.
Presiunea de reglementare forțează acționarii băncilor mici să evalueze dacă este rentabil să mai mențină afacerile din România sau să vândă, spune directorul general adjunct al Băncii Transilvania, responsabil cu aria de legal, subsidiare și workout, în cadrul Profit Financial.forum. La primire stau băncile mari, precum Banca Transilvania, care au nevoie și de achiziții pentru a-și menține cota de piață.
Banca Transilvania a primit pentru prima oară rating de la agenția Moody’s, care o clasează în categoria recomandată investițiilor, cu perspectivă stabilă..
Firmele au ajuns să întindă perioada de plată a facturilor de la 90 de zile la 360 de zile, pe măsură ce au înlocuit finanțare bancară cu creditul furnizor, din cauza creșterii dobânzilor. Riscurile sunt să se ajungă la insolvențe generalizate, avertizează directorul general adjunct al Băncii Transilvania, responsabil cu aria de legal, subsidiare și workout. Mai mult, noile măsuri fiscale ce vor intra în vigoare la începutul anului viitor riscă să deterioreze și mai mult situația întreprinderilor mici și mijlocii: „deja vedem cu micii antreprenori se uită să vadă dacă are sens din punct de vedere al profitabilității să își continue businessurile”.