Unul dintre acționarii minoritari ai TechVentures Bank a vândut 5% din bancă pentru 4,4 milioane de lei.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Brokerul BRK Financial Group a vândut un pachet de 5% din capitalul social al Techventures Bank pentru suma de 4,36 milioane de lei, ceea ce duce la o evaluare de 87,56 milioane de lei a băncii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Prețul de vânzare pe acțiune a fost de 415 lei/acțiune, ușor peste cel de 400 de lei din actul constitutiv al băncii.
Cumpărătorul este firma Herling Development SRL, deținută în cote egale de Ileana Herling și omul de afaceri italian Vincenzo Randisi, potrivit Termene.ro.
Herling a ajuns la o deținere de 8,85%, ceea ce înseamnă că este posibil să mai fi avut loc și alte tranzacții între acționari după Adunarea Generală a Acționarilor din 27 noiembrie, când s-a luat act de tranzacția de mai sus.
CITEȘTE ȘI Aburitor de plută, defectolog, discotecar, aglomeratorist, noi meserii în România. Cu ce se ocupă, de fapt, aceste persoaneSocietatea de dezvoltare imobiliară Herling Development a avut în 2022 afaceri de 146.500 de lei, datorii de aproape 10 milioane de lei, active imobilizate de 7,5 milioane de lei și active circulante de 2,6 milioane de lei.
Ileana Herling este acționar la BRK Financial Group cu o deținere de 9,9% (cu o valoare de piață de 5 milioane de lei) - anul trecut a cumpărat o parte din acțiunile vândute de SIF Muntenia la brokerul listat la BVB.
CITEȘTE ȘI Peter Lennkh a demisionat de la Raiffeisen Bank RomaniaAcționar majoritar la TechVentures Bank rămâne Vasile-Olimpiu Bălaș, circa două treimi din acțiuni deținute direct sau prin Tech Ventures Capital SA.
Banca a încheiat 2022 cu o pierdere de 17,2 milioane de lei, mai mare decât dea de 3 milioane de lei din 2021. Activele băncii au crescut de la 737 de milioane de lei la 869 de milioane de lei. Creditele însă au rămas la un nivel modest de 282 de milioane de lei (față de 248 de milioane de lei în anul precedent).
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ambasada României în SUA a încetat contractul de lobby la Washington cu una din cele mai mari case de avocatură din lume. Pentru ce i-a plătit 200.000 de dolariTechVentures Bank este fosta Bancă Feroviara, redenumită în 2020 după ce Valer Blidar a vândut pachetul majoritar.
Între acționarii minoritari se mai numără Tristar SRL, Atelierele CFR Grivița SA și ADIVI Estate.