VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Ar trebui să vedem niște prețuri blocate la asigurările RCA, nu în creștere. Cred că ASF ar trebui să răspundă

VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Ar trebui să vedem niște prețuri blocate la asigurările RCA, nu în creștere. Cred că ASF ar trebui să răspundă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Deși tarifele la RCA sunt blocate de doi ani, acestea au înregistrat totuși o creștere de peste 10%, atrage atenția Cristian Filimon, directorul diviziei Tomorrow, în cadrul companiei de software Life is Hard, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV.

„Aici, cred că ASF ar trebui să răspundă. Teoretic, noi ar trebui să vedem niște prețuri blocate, nu în creștere având în vedere că, comisionul de distribuție e blocat și nimeni nu are voie să plătească consultantul cu un comision mai mare. Deci, creșterea nu e dată de vreun cost de distribuție care a rămas blocat, ci de creșterea prețului acelei asigurări”, spune acesta.

În ceea ce privește celelalte tipuri de asigurări, adaugă el, inflația a avut și are o directă influență asupra prețurilor lor.

Urmărește-ne și pe Google News

„Asigurarea trebuie să te despăgubească. Cum te despăgubește? Aducând bunul tău la starea inițială. Acum, ca să aduci bunul tău la starea inițială, trebuie să cumperi niște produse, care au încorporate în prețul lor această inflație. Și atunci, automat prima de asigurări crește”, precizează Cristian Filimon.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Dacă ne uităm la numărul total de contracte în cadrul unui an de zile pe o plajă de 5 ani, numărul de contracte de asigurare în România nu a crescut semnificativ. Este o creștere unitară, de sub 10% an la an, dar putem observa în ultimii 5 ani o dublare a primelor, a valorii totale a primelor de asigurare pe care o regăsim în piață.

VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Într-o piață în care totuși ai nevoie de asigurări, să rămâi fără consultanți îl văd ca pe un risc. Ne îndreptăm către ceea ce se întâmplă în centrul și vestul Europei CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Directorul diviziei Tomorrow - Life is Hard: Într-o piață în care totuși ai nevoie de asigurări, să rămâi fără consultanți îl văd ca pe un risc. Ne îndreptăm către ceea ce se întâmplă în centrul și vestul Europei

Asta înseamnă de fapt o creștere a tarifelor asigurărilor. Oricum, multe asigurări sunt calculate ca o primă de asigurare din valoarea bunului. Am observat o creștere și în ceea ce privește bunurile locative și cele mobile, inclusiv auto. Au crescut ca și preț și atunci, implicit, prima de asigurare, chiar dacă e un procent fix, va crește”, explică el.

Așadar, continuă acesta, primele de asigurare cresc, numărul de contracte crește, dar cu o valoare foarte mică comparativ cu o creștere totală a tarifelor.

„Dacă calculăm procentual, nu reprezintă mai mult din bugetul unei familii decât reprezenta acum 5 ani. Deci, cumva, e un procent constant acolo”, subliniază Cristian Filimon.

„Numărul de polițe RCA au scăzut, nu pentru că a scăzut numărul de mașini pe stradă, ci din cauza dispariției Euroins. Până se reînnoiesc polițele se observă o scădere. Cresc în schimb numărul polițelor facultative, atât datorită consultanților care se orientează în a recomanda clienților acele polițe, cât și din ceea ce clientul vede ca necesitate.

Au crescut asigurările de travel, de locuințe și observăm și o creștere a polițelor de asigurări de accidente. Sunt anumite tipologii de asigurări care au o creștere și cele de răspunderi civile și cele juridice”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian filimon
life is hard
asigurări rca
euroins
polițe asigurări