Lansat în noiembrie 2019 de către Florin Grozea, MOCAPP, o platformă de Influencer Marketing, a atras până în prezent două finanțări, în valoare totală de peste 300.000 de euro, prin intermediul listării pe SeedBlink, dar și prin atragerea a două fonduri de investiții în acționariat - ROCA X (lead investor), respectiv Netopia Ventures.
„Scopul acestor investiții a fost să trecem de la un MVP la un product fit pentru a dovedi că ideea noastră funcționează și apoi pentru a ne extinde. 2023 a fost un an ciudat și greoi pentru noi, dar și pentru foarte multe startup-uri din Europa. Din cauza inflației și a altor crize din piața de startup-uri din SUA s-a văzut o frânare a investițiilor. Și atunci, am făcut pauză în 2023, n-am mai luat investiție, ci am crescut organic, ceea ce s-a dovedit o tactică foarte bună.
Ne uităm în jur și vedem că foarte multe startup-uri începute în aceeași perioadă cu noi, în momentul de față ori s-au închis ori au probleme financiare. Noi nu suntem așa. Spre mândria noastră anul ăsta vom face și profit, ceea ce arată viabilitatea businessului, dar și că e relevant într-o piață care crește foarte repede”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Florin Grozea, fondator și CEO al MOCAPP.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
MOCAPP a implementat peste 3.000 de campanii pentru peste 130 de clienți din 6 țări
„Noi anul ăsta vom fi pentru prima dată pe profit, care e un lucru rar pentru startup-uri. Dar, din câte am observat, una din condițiile pentru a primi investiție mai nou din partea fondurilor de investiții, care nu mai vor să dea pur și simplu bani la toată lumea, vor să vadă că acel business într-adevăr are profitabilitate chiar dacă la o cifră de afaceri mică, dar să arate că funcționează din prima zi acel model de business și atunci investitorul va fi mai deschis”, precizează acesta.
Startup-ul vizează și extinderea internațională, în special în țări din sud-estul Europei.
„Anul trecut am testat piața poloneză. Am avut acolo un parteneriat și am deschis un birou în Polonia. A fost un experiment care nu a obținut rezultatele pe care mi le-am dorit. Ne concentrăm pe România care crește mult mai repede decât Polonia. Niște cifre arată că în 3-4 ani, cel puțin în zona asta de social media, România va prinde Polonia din urmă, ceea ce ar fi incredibil având în vedere că ei sunt de 3 ori mai mulți ca și populație.
Nu urmărim o investiție anul acesta, vrem să ne atingem acest scop de profitabilitate. Apoi, cu fondurile pe care le-am generat și cu ajutorul acționarilor pe care deja îi avem, vrem să mergem în 2025 să vedem cum putem ataca o piață regională. Deja un produs al nostru, Influencer Accelerator, are promisiuni de a se implementa și în alte țări din zonă. Sunt lucruri care ne fac să fim optimiști”, afirmă el.
Până la finalul lui 2025, compania vrea să ajungă la o evaluare de 8 milioane de euro.
„Ne uităm în următorii 3-4 ani către un exit parțial sau total, iar pentru anul viitor țintim o evaluare de 8 milioane de euro”, subliniază acesta.