Faptul că legislația bulgară este mult mai prietenoasă cu investitorii le-a permis acestora să facă o tradiție din hotelurile all inclusive cu care au atras în acest an, de Paște/1 Mai, câteva mii de români care vor să aibă totul inclus la hotel, spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). El crede că, deși mâncarea la bulgari nu ar fi de cea mai bună calitate, prețurile mici practicate în această perioadă i-au tentat pe turiștii români.
Câteva mii de români din clasa medie au fost "ademeniți" de Paște și 1 Mai pe litoralul bulgar datorită serviciilor de all inclusive, sute de astfel de hoteluri fiind deschise la vecinii noștri, în timp ce în această perioadă, pe litoralul românesc doar câteva hoteluri s-au deschis și funcționează în regim all inclusive, afirmă Dragoș Răducan.
"Deși condițiile nu sunt cele mai luxoase și mâncarea nu e cea mai bună, bulgarii au învățat <<legea>> all inclusive-ului și a prețurilor mici, fiind sprijiniți și de o legislație prietenoasă și de o fiscalitate ademenitoare pentru investitori. Mese copioase, făcute cu o materie primă ieftină, dar care să pară multă, au fost punctul de atracție al multor români", mai spune oficialul FPTR, care își petrece aceste zile pe litoralul bulgar.
El spune că tarifele la bulgari pornesc, în această perioadă, de la 30 de euro pe zi și ajung la 60 de euro, în funcție de gradul de confort al hotelului. Pentru că tarifele sunt mici în această perioadă, românii preferă hotelurile de 4 și 5 stele.