Aproape jumătate din populația României (48,4%) trăiește în gospodării supraaglomerate, cel mai mare procent din Uniunea Europeană, potrivit unui raport Eurostat, bazat pe date din 2016.
La nivel european, aproape 17% din populație trăia în 2016 în locuințe supraaglomerate, adică în locuințe cu un număr insuficient de camere pentru numărul de persoane din gospodărie.
După România, țările unde ponderea populației care trăiește în locuințe prea aglomerate depășește 40% sunt Letonia, Bulgaria, Croația, Polonia și Ungaria. La polul opus, mai puțin de 3% din populația din Cipru și Malta se confruntă cu această problemă. Procente mai mici de 4% ale populației care trăiește în gospodării supraaglomerate sunt consemnate și în Irlanda, Belgia și Olanda.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Totodată, Irlanda și Cipru sunt statele europene cu cele mai mari procente (circa 70%) ale populației care trăiește în locuințe cu un grad prea mic de ocupare, considerate astfel prea mari raportat la numărul de persoane. În România, doar 6,3% din populație trăiește în locuințe prea mari, cel mai mic procent la nivelul blocului comunitar.
În UE, aproape 35% din populație trăiește în locuințe prea mari, procentul fiind aproape dublu comparativ cu cel al persoanelor din locuințe supraaglomerate.