PROFIT NEWS TV - AROBS Transilvania Software, primul unicorn în lei din IT-ul românesc, pregătește mai multe achiziții și dezvoltarea pe noi piețe. Discuții pentru o achiziție vizând SUA

PROFIT NEWS TV - AROBS Transilvania Software, primul unicorn în lei din IT-ul românesc, pregătește mai multe achiziții și dezvoltarea pe noi piețe. Discuții pentru o achiziție vizând SUA
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 21 ian 2022

Compania AROBS Transilvania Software, controlată în proporție de 90% de omul de afaceri Voicu Oprean, are planuri mari pentru 2022, de la intrarea pe noi piețe și până la achiziții de companii, care să-i completeze portofoliul. 

Recent, AROBS a devenit și primul unicorn în lei din IT-ul românesc, având o capitalizare bursieră de peste un miliard de lei, la doar o lună distanță după ce acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma încheierii celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane de lei. 

Urmărește-ne și pe Google News

„Ne dorim să ne extindem pe mai departe și să creștem povestea AROBS atât prin achiziții, cât și printr-o creștere naturală și organică. În 2022 continuăm strategia de creștere, avem câteva achiziții în plan, pe care urmează să le integrăm în următorul an în companie. De asemenea, avem planuri de dezvoltare pe piața țărilor vorbitoare de limba germană și vrem să continuăm dezvoltarea pe piața din SUA, unde avem perspective bune atât organic, cât si printr-o achiziție care se discută în următoarea perioadă”, a anunțat, la PROFIT NEWS TV, Voicu Oprean, Fondator și CEO AROBS Transilvania Software.

PROFIT NEWS TV Cât de competitivă este industria românească de IT pe piețele externe? Daniel Homorodean, CEO Arxia: Avem motive să stăm cu fruntea sus în piața internațională, însă mai avem mult de lucrat. Putem fi competitivi peste tot CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Cât de competitivă este industria românească de IT pe piețele externe? Daniel Homorodean, CEO Arxia: Avem motive să stăm cu fruntea sus în piața internațională, însă mai avem mult de lucrat. Putem fi competitivi peste tot

AROBS a încheiat anul 2021 cu o nouă achiziție, preluând integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat și outsourcing, cu birouri atât în Timisoara, cât și în Lugoj și Oradea. În urma acestei achiziții, compania urmează să se dezvolte pe piețele din Germania, Austria și Elveția.

Despre titlul de primul unicorn în lei din IT-ul românesc, recent câștigat, Voicu Oprean consideră că este doar o consecință a modului în care compania lucrează, dar care arată totodată și încrederea pe care investitorii au acordat-o business-ului.

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.  

PROFIT NEWS TV - TOP plăți impozit pe profit: Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, este și cel mai mare plătitor. În urmă vin Lidl și Kaufland CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - TOP plăți impozit pe profit: Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, este și cel mai mare plătitor. În urmă vin Lidl și Kaufland

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.  

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,39 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019. La S1 2021, AROBS afișa afaceri de 82,68 milioane lei și un profit net de 23,72 milioane lei. Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%.  

La debutul în ringul de tranzacționare, titlurile AROBS Transilvania au avut o creștere explozivă pe tranzacții, reprezentând peste o treime din rulajul de 43,08 milioane lei (8,70 milioane euro) al pieței de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
voicu oprean
arobs transilvania software
primul unicorn din românia