Startup-ul Aqurate, care a construit o platformă de colectare a datelor relevante pentru magazinele online, pe baza cărora furnizează soluții de creștere a shop-urilor, urmează să închidă o rundă de finanțare și vrea să se extindă atât în Europa de Vest, cât și în regiunea CEE.
"Suntem pe punctul de a închide o rundă de finanțare. Avem nevoie de resurse pentru a continua să creștem. Mai avem de dezvoltat anumite chestiuni tehnice ca să ne atingem potențialul de piață. Dar avem nevoie de resurse și pentru partea de marketing și sales. Ne trebuiesc bani ca să putem să atacăm și alte piețe și sperăm ca, dacă totul decurge conform planului, peste doi ani să discutăm despre următoarea rundă de finanțare, care să fie mai mare și să ne ajute să intrăm pe piețe mai mari, precum SUA”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate.
Printre țările vizate de startup sunt Marea Britanie, Germania, Elveția, Franța și Austria.
„Deocamdată suntem activi doar în România. Dar este o piață destul de mică comparativ cu vestul Europei. Și, pentru a ajunge la obiectivele noastre trebuie, cu siguranță, să ieșim în piețele din vestul Europei. În paralel, ne uităm și la regiunea CEE. În vest piețele sunt mai mari, dar și competiția este mai mare. În regiunea CEE piețele sunt mai mici și, de asemenea, și mai puțină competiție. Analizăm momentan. Oricum, în decurs de 1-2 ani tot trebuie să ajungem la piețele din vestul Europei ca să ne atingem obiectivele”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ana-Maria Melinte, cofondator Exigo Health: Pentru a merge la următorul nivel, partea financiară e cea mai importantă. Vrem să mai ridicăm o rundă de finanțareCa și clienți, startup-ul targetează magazinele cu o cifră de afaceri cuprinsă între 1 și 10 milioane de euro.
„Magazinele sub 1 milion de euro au alte priorități, în timp ce jucătorii mai mari de 10 milioane de euro au nevoie mai complexe și ajung chiar să-și dezvolte echipe intern”, explică antreprenorul.
„Principala provocare este de a ne decide pașii foarte exact, a încerca să estimăm foarte bine care sunt costurile. Vedem foarte multă tracțiune pe partea de business, dar trebuie să fim foarte atenți. Există și problema de competiție cu firmele mari în ceea ce privește forța de muncă. E foarte greu pentru un startup să atragă talente doar dacă ne gândim strict din punct de vedere al salariilor pe care le poate oferi comparativ cu o companie mare. Dar cred că și startup-urile au armele lor”, adaugă Marincaș.