VIDEO PROFIT LIVE Country manager MoneyGram: România - de departe cea mai importantă țară din Europa și locul 3 mondial

VIDEO PROFIT LIVE Country manager MoneyGram: România - de departe cea mai importantă țară din Europa și locul 3 mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

România este o piață strategică pentru MoneyGram, datorită în principal numărului mare de persoane care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Marius Dobrescu, country manager MoneyGram, una dintre cele mai mari companii de transferuri de bani din lume.

„Imediat ce România a aderat la UE și românii au început să muncească în spațiul european, a apărut natural și nevoia de a trimite bani. Astfel, țara noastră a ajuns rapid în top 3 cele mai importante țări din lume și de departe cea mai importantă țară din Europa pentru MoneyGram.

Banca mondială estimează că remitențele personale primite în România au reprezentat 2% din PIB în 2023. Remitențele în România au înregistrat o creștere constantă, datorită adopției crescute a serviciilor digitale și a parteneriatelor strategice locale cu diferite instituții financiare, case de schimb valutar, supermarketuri etc.”, spune acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Alin Roșca, CEO RepsMate: Suntem în proces de a ridica o rundă de 2 milioane euro, avem deja promisiuni pentru 1,5 milioane euro. Încercăm să scalăm în mai multe țări CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alin Roșca, CEO RepsMate: Suntem în proces de a ridica o rundă de 2 milioane euro, avem deja promisiuni pentru 1,5 milioane euro. Încercăm să scalăm în mai multe țări
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cele mai multe transferuri vin din Regatul Unit, Germania și Italia. În ceea ce privește trimiterile de bani din România, în general, destinațiile sunt similare cu cele de primire.

„Cea mai mare pondere a transferurilor este reprezentată de transferul de numerar sau cash. Pe de altă parte, românii au început să adopte tot mai mult transferurile digitale și acest lucru se întâmplă datorită comodității și a costurilor mai mici. Cu toate acestea, transferurile în numerar rămân populare în cadrul anumitor segmente de populație, care preferă această metodă”, precizează Marius Dobrescu.

„Valoarea medie a transferurilor de bani către și din România variază. În 2023, valoare medie a unui transfer a fost de 335 euro per tranzacție pentru trimiteri și peste 400 de euro pentru primiri. Observăm că primirile au o medie mai mare decât banii care ies din România. Aceasta reflectă suma tipică trimisă de muncitorii migranți pentru a-și sprijini familiile”, completează acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius dobrescu
moneygram