VIDEO PROFIT LIVE Managing Partner DRS-Architects: Proiectele de retail, comerciale sau de infrastructură au crescut semnificativ. Calitatea spațiilor comune este cea care face o diferență enormă în toate proiectele

VIDEO PROFIT LIVE Managing Partner DRS-Architects: Proiectele de retail, comerciale sau de infrastructură au crescut semnificativ. Calitatea spațiilor comune este cea care face o diferență enormă în toate proiectele
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Piața de arhitectură și de construcții rămâne dinamică și în 2024, continuând tendințele de anul trecut, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Andrei Lefter, Managing Partner DRS-Architects, companie de arhitectură și design interior.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Vedem o diversificare de funcțiuni, o creștere a calității, o cerere din ce în ce mai mare a proiectelor de calitate, iar la cele existente o transformare în scopul ăsta, chiar dacă unele domenii, precum cel de rezidențial, poate au încetinit puțin ritmul. Proiectele de retail, comerciale sau de infrastructură au crescut semnificativ. Deci, ceea ce remarcăm noi în momentul de față este că piața are o dinamicitate crescută”, spune acesta.

DRS-Architects se concentrează în special pe proiecte comerciale, dar are în portofoliu și proiecte rezidențiale, pentru industria HoReCa, dar și proiecte mai speciale, precum cămine studențești sau rezidențe pentru vârstnici și chiar și spitale.

Urmărește-ne și pe Google News

„Rezidențele în general sunt undeva în apropierea marilor centre urbane, în zone rurale, cu poluare mai mică, cu zone verzi, cu posibilitatea de a avea o proporție destul de mare de spații verzi în apropiere și activități în aer liber, liniște, un confort sporit din multe punct de vedere”, precizează Andrei Lefter.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În cazul proiectelor pentru căminele studențești sau căminele pentru tineri, continuă el, funcțiunea în sine e una mult mai dinamică.

„Se dorește acces la mijloace de transport în comun, se pune accentul pe viața în comun, pe zone extrem de eficiente, pe dorința de a face o clădire verde, toate camerele sunt climatizate și controlate printr-un sistem de management general oferind servicii centralizate tuturor

După care, cel mai important sunt spațiile de socializare și de muncă în comun sau locuri unde studenții se pot întâlni. Deci, practic, se pune accent pe sălile de sport, întâlniri, zone media, spații de studiu, zone de socializare și de jocuri. Calitatea spațiilor comune e cea care face o diferență enormă în toate proiectele”, afirmă acesta. 

VIDEO PROFIT LIVE Monica Florea, CEO UP Generation: Există o mare prăpastie care se adâncește tot mai mult în ultimul timp. Mediul de business nu are capacitatea să suporte pe de-a-ntregul acest cost al învățării CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Monica Florea, CEO UP Generation: Există o mare prăpastie care se adâncește tot mai mult în ultimul timp. Mediul de business nu are capacitatea să suporte pe de-a-ntregul acest cost al învățării

O creștere semnificată există și în rândul proiectelor mixte, adaugă Andrei Lefter.

„Un mall în esență nu e doar un centru comercial de unde să-ți faci cumpărăturile, el atrage, e un pol urban destul de important care polarizează tot ceea ce se întâmplă în jur și putem observa că acolo unde se construiește un mall, de obicei, valoarea locuințelor din jur sau de valoarea de piață a zonei e în creștere.

Și atunci, ce putem observa este că, odată construit mall-ul, investitorii își dau seama de potențialul de a diversifica și de a genera un pol în tot sensul cuvântului și avem în sensul ăsta locuințe, dar avem și parte de birouri sau HoReCa.

Și atunci, practic, nu mai avem un cartier hiperspecializat sau o parcela imensă hiperspecializată în care să avem doar comerț, avem o zona mixtă care are o viață aparte tot timpul și asta poate să fie foarte benefică pentru oraș”, mai spune Andrei Lefter.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei lefter
drs-architects