Startup-ul GilesAI, care a creat o soluție de automatizare a operațiunilor din cadrul companiilor, a început extinderea în SUA și vrea să ridice o rundă de finanțare, având deja discuții în acest sens.
„Este un asistent AI enterprise dedicat companiilor, care, odată integrat în operațiunile acestora, poate reduce timpul irosit cu acțiunile repetitive sau de research cu până la 70-80%. Poate fi considerat ca un mix între ce ar oferi UiPath împreună cu un ChatGPT specializat pe anumite domenii specifice, precum vânzări, medical, project management, logistică, imobiliare, construcții etc.. Este foarte ușor adaptabil pe operațiunile multor tipuri de businessuri, dar și pe zona de cercetare mai ales în domeniul medical”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Constantin Gorgan, fondator GilesAI.
La dezvoltarea soluției au lucrat peste 20 de dezvoltatori și a fost necesară o investiție de circa 1 milion de euro.
„Până în momentul de față tot ce am investit a fost din resurse proprii. În total, investițiile personale au fost în jur de 900.000-1 milion de euro până azi. a construi un produs AI nu e deloc ieftin. Dacă vrei să obții rezultate cu adevărat notabile și să acoperi o gamă mai largă de utilizare, aici deja începem să vorbim de costuri de câteva sute de mii de euro spre câteva milioane în funcție de ce vrei să folosești ca bază de start”, mai spune acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Startup-ul este și în discuții cu fonduri de investiții din SUA pentru atragerea unei finanțări.
„România e una dintre piețele prioritare pentru noi și e un first market excelent. Nu-l excludem, însă nu e o piață mare încă. Nu e o piață suficient de matură pentru a susține costurile pe care le avem cu dezvoltarea produsului. Strategia s-a dus la nivel european în primă fază, iar acum ne extindem în SUA. Am reușit să deschidem niște discuții cu fonduri de investiții și pare că acolo vom reuși să găsim mai repede suportul de care avem nevoie să ducem proiectul la următorul nivel, decât în piețele europene sau România”, adaugă Constantin Gorgan.