Clădirea Universității București va fi reabilitată. Firea: După lupte seculare avem un acord

Clădirea Universității București va fi reabilitată. Firea: După lupte seculare avem un acord
scris 12 mar 2019

Primăria Capitalei și Universitatea București au încheiat un acord privind reabilitarea clădirii în care funcționează universitatea. Lucrările, în valoare de 20 de milioane de euro, urmează a fi executate de Compania Municipală a clădirilor cu risc seismic, una dintre companile municipale înființate anul trecut la niveul administrației Capitalei.

"După lupte seculare care au durat doi ani, am reușit să venim în fața Consiliului cu un acord pe care-l avem cu reprezentanții Universității București pentru lucrări nu doar de reabilitare a fațadei, ci și a acoperișului și consolidare și descărcare arheologică, un proiect de 20 de milioane de euro", a anunțat, marți, primarul general, Gabriela Firea, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Compania austriacă Signa cumpără renumita clădire Chrysler Building din New York, în colaborare cu RFR Holding CITEȘTE ȘI Compania austriacă Signa cumpără renumita clădire Chrysler Building din New York, în colaborare cu RFR Holding

Ea a menționat că lucrările de refacere la clădirea în care funcționează Universitatea București se vor realiza prin Compania Municipală a clădirilor cu risc seismic, una dintre companiile municipale înființate anul trecut și care a fost contestată în instanță de către o parte a Consiliului General al Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că, după adoptarea Regulamentului pentru reabilitarea fațadelor în municipiul București, a început realizarea documentației pentru reabilitarea fațadelor a o sută de clădiri cu risc seismic și au început lucrările în cazul a șapte astfel de imobile.

"Avem în acest moment în lucru pentru o sută de clădiri la Administrația Clădirilor cu risc seismic realizarea documentației specifice pentru reabilitarea acestor fațade. Cu șapte clădiri suntem și mai avansați, pentru că deja lucrările au început, de refacrere a fațadelor, deoarece asociațiile de proprietari și-au dat acordul", a spus primarul general.

Gariela Firea a adăugat că asociațiile de proprietari pot beneficia de facilități acordate de Primăria Capitalei, respectiv plata executării fațadelor într-o perioadă de zece ani cu un termen de grație de cinci ani.

"Eu spun că nu mai sunt motive din acest moment prin care un proprietar sau un administrator de imobil să refuze să-și refacă fațada", a mai spus Gabrilea Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea bucurești
primăria capitalei