EXCLUSIV O firmă auto din Ungaria a vrut să cumpere RAFO Onești "la reducere"

EXCLUSIV O firmă auto din Ungaria a vrut să cumpere RAFO Onești "la reducere"
scris 18 mai 2020

O firmă cu profil auto din Ungaria a purtat luna aceasta negocieri pentru preluarea platformei industriale a rafinăriei RAFO Onești, însă oferta maghiarilor a fost respinsă în unanimitate de către creditorii companiei, atât din cauza prețului prea mic oferit, cât și a faptului că firma ofertantă nu a prezentat suficiente acte pentru a-și dovedi bonitatea financiară, potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, sursa citată relevă că firma Dalmex Kft. din Ungaria, cu activități de dealer auto, a oferit un preț de doar 6,2 milioane dolari plus TVA pe platforma RAFO.

Urmărește-ne și pe Google News

Creditorii RAFO, aflată în faliment, au respins în unanimitate oferta și, în plus, au stabilit că rafinăria nu va putea fi vândută sub prețul minim de 15 milioane dolari plus TVA.

Ion Sturza, fondator Elefant.ro, proprietar Fribourg Capital și ex-premier al Republicii Moldova, și Laurențiu Ciocârlan, Managing Partner al Equiliant Capital, fondul de investiți al grupului Dedeman - astăzi la Profit TV CITEȘTE ȘI Ion Sturza, fondator Elefant.ro, proprietar Fribourg Capital și ex-premier al Republicii Moldova, și Laurențiu Ciocârlan, Managing Partner al Equiliant Capital, fondul de investiți al grupului Dedeman - astăzi la Profit TV

Un alt motiv de respingere a fost că Dalmex nu a depus copie legalizată după certificatul de înmatriculare ca anexă la ofertă și nici adeverință emisă de autoritățile de la Budapesta din care să rezulte că nu se află în procedură de faliment sau insolvență.

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, Dalmex Kft. a fost înființată în 2001, își are sediul în orașul Budaors din regiunea metropolitană Budapesta, are un capital social de sub 30.000 euro și a înregistrat în 2018 vânzări de circa 15.000 euro.

În ultimii ani, platforma industrială RAFO a fost scoasă la licitație în mai multe rânduri, cu preț de pornire tot mai mic, însă fără succes, astfel că administratorul judiciar a schimbat în cele din urmă strategia, trecând la negocierea directă.

După cum a relatat Profit.ro, platforma industrială a RAFO a fost avută în vedere pentru o potențială achiziție și de o firmă românească, Red Circle Investment SRL din București, parte a unui grup în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzare rafo onesti
faliment rafo onesti
negocieri preluare rafo onesti