VIDEO O companie din Olanda a testat cu succes o capsulă care se deplasează cu viteză mare, propulsată cu ajutorul câmpurilor magnetice

VIDEO O companie din Olanda a testat cu succes o capsulă care se deplasează cu viteză mare, propulsată cu ajutorul câmpurilor magnetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2024

O companie din Olanda a testat cu succes o capsulă care se deplasează cu viteză mare, propulsată cu ajutorul câmpurilor magnetice. Vehiculul hyperloop va putea transporta pasageri până în 2030 și va ajunge să circule cu 700 km/h.

Compania olandeză Hardt afirmat că a testa cu succes prototipul hyperloop, care va putea, în viitor, să atingă o viteză de până la 700 km/h. “Astăzi, cu ocazia primului test încheiat cu succes, am reușit să levităm vehiculul, să pornim sistemul de ghidare și sistemul de propulsie”, a declarat Marinus van der Meijs, directorul de tehnologie și inginerie al Hardt.

Urmărește-ne și pe Google News
Geely caută locații pentru o uzină în Europa CITEȘTE ȘI Geely caută locații pentru o uzină în Europa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Testul a fost efectuat la centrul de testare din Olanda al Hardt, care constă dintr-un tub de 420 de metri format din 34 de secțiuni separate. O pompă de vid aspiră aerul pentru a reduce presiunea internă. Acest lucru reduce rezistența și permite capsulelor să se deplaseze la viteze mari. Compania a transmis că sistemul său hyperloop va fi gata pentru transportul pasagerilor până în 2030, arată Biziday.

“Am mutat vehiculul în poziția noastră de lansare, la aproximativ 20 de metri în tub. Și apoi l-am lansat cu o accelerație similară a unui [tren] de metrou, până la o viteză maximă de aproximativ 30 km/h, la circa 100 m în tub”, a declarat van der Meijs.

Deși testul a fost efectuat cu o viteză redusă și într-un spațiu limitat, compania olandeză își propune să crească viteza până la 700 km/h. Totodată, susținătorii conceptului susțin că sistemul de transport este mai eficient decât zborurile pe distanțe scurte, căile ferate de mare viteză și camioanele de marfă.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Elon Musk a vorbit despre un concept asemănător, care să poată transporta pasageri pe distanța de 645 de kilometri, dintre Los Angeles și San Francisco, în doar 30 de minute. Mai mulți cercetători, din întreaga lume, au lucrat la prototipuri de felul hyperloop, însă până în prezent niciun sistem nu s-a dovedit funcțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
hyperloop