Vânzările globale de vehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu aproape 20%

Vânzările globale de vehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu aproape 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2024

Vânzările globale de vehicule electrice pe baterie și hibride plug-in au crescut în ritm anual cu aproape 20% în august, datorită avansului semnificativ din China și în pofida cererii slabe din Europa, arată datele publicate de firma de cercetare de piață Rho Motion, transmite Reuters.

Luna trecută, vânzările de vehicule electrice pe baterie și hibride plug-in pe piața europeană au scăzut cu 33%, ajungând la cel mai redus nivel din ianuarie 2023, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Restricționarea de către Franța a exporturilor de energie, printre cauzele scumpirilor angro din UE și ale segregării zonale a prețurilor, cu balcanicii lideri în topul suferinței CITEȘTE ȘI Restricționarea de către Franța a exporturilor de energie, printre cauzele scumpirilor angro din UE și ale segregării zonale a prețurilor, cu balcanicii lideri în topul suferinței
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rho Motion se așteaptă ca în acest an vânzările din China, cea mai mare piață EV din lume, să crească cu o treime față de anul trecut, la 10,5 milioane de vehicule, în timp ce în Europa vânzările ar urma să fie în linie cu cele din 2023, aproximativ 3,1 milioane de unități.

Cererea pentru mașini electrice s-a atenuat în ultimele luni, după ce a crescut semnificativ în ultimii ani, consumatorii așteptând modele mai accesibile sau optând pentru alternativele hibride, astfel încât unii producători auto și-au redus planurile de electrificare.

Vânzările globale de vehicule complet electrice (EV) și hibride plug-in (PHEV) au urcat la 1,47 milioane de unități în august, arată datele Rho Motion. În China s-a înregistrat un avans de 42% luna trecută, vânzările depășind pragul de un milion de vehicule, în timp ce în Statele Unite Canada vânzările au urcat cu 8%, la 0,16 milioane de unități.

În primele opt luni din acest an vânzările de vehicule electrice pe baterie și hibride plug-in pe piața europeană au scăzut cu 4%, după un declin de 23% în Germania, în urma reducerii subvențiilor, precizează Rho Motion.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule electrice
masini