Startup-ul francez Chronocam, dezvoltatorul unei tehnologii inovatoare în domeniul senzorilor vizuali computerizați pentru automobilele autonome, care imită vederea umană, va colabora cu Renault la îmbunătățirea sistemelor avansate de asistență la volan (ADAS) și a tehnologiilor autonome de condus.
Cele două companii au încheiat un acord strategic pentru implementarea tehnologiei Chronocam în cadrul sistemelor dezvoltate de Renault, în principal în domenii precum evitarea coliziunilor în trafic, asistența la condus, protecția pietonilor, detectarea potențialelor unghiuri moarte, dar și în cazul altor funcții vitale pentru siguranța și eficiența atât a automobilelor tradiționale, cât și a vehiculelor autonome, potrivit unui comunicat al Renault.
“În condițiile în care ne ambiționăm să fim una dintre primele mărci care să ofere tehnologii autonome de condus pe mașinile de serie la un preț accesibil, suntem încântați să lucrăm cu Chronocam la o tehnologie inovatoare în domeniul vizualizării computerizate”, a spus Gaspar Gascon, șeful diviziei de inginerie produse din cadrul grupului Renault.
CITEȘTE ȘI Directorul general al Renault-Nissan a fost numit președintele MitsubishiTehnologia Chronocam în domeniul procesării computerizate a informațiilor vizuale din mediul înconjurător imită funcțiile care au loc la nivelul ochilor și creierului uman. Grație modului eficient în care sunt capturate informațiile, tehnologia promite să ofere avantaje multiple pentru sistemele ADAS și pentru mașinile autonome, printre care detectarea mai rapidă a pietonilor și a obstacolelor din trafic, o mai bună adaptare a camerei la mediul extern, dar și costuri mai reduse cu implementarea.
Fondat în 2014 la Paris, startup-ul Chronocam a atras, în octombrie, o finanțare de 15 milioane de dolari de la șase companii, printre care Intel Capital, Renault și Robert Bosch Venture Capital.
Chronocam este a treia investiție în domeniul tehnologiilor autonome de condus anunțată de Renault în tot atâtea luni. Pe 20 septembrie, Alianța Renault-Nissan a cumpărat dezvoltatorul francez de software Sylpheo, cu scopul de a întregi echipa de ingineri și consultanți IT care lucrează la dezvoltarea următoarei generații de automobile conectate, iar o săptămână mai târziu a încheiat un acord multianual cu Microsoft pentru dezvoltarea de servicii conectate pentru automobile, precum sisteme avansate de navigație, servicii de monitorizare la distanță, mantenență preventivă sau actualizări wireless de software