Germania va cheltui 6,3 miliarde de euro pentru a extinde rețeaua de puncte de încărcare pentru automobilele electrice

Germania va cheltui 6,3 miliarde de euro pentru a extinde rețeaua de puncte de încărcare pentru automobilele electrice
scris 20 oct 2022

Guvernul german a aprobat un plan care prevede cheltuirea a 6,3 miliarde de euro pe parcursul a trei ani pentru a extinde rapid rețeaua națională de puncte de încărcare pentru automobilele electrice, în cadrul strategiei privind ajungerea la emisii zero, transmite Reuters.

Berlinul are deja un obiectiv privind construirea unui milion de puncte de încărcare în Germania până în 2030, însă, până acum, au fost construite doar aproximativ 70.000 de puncte de încărcare, care sunt vitale pentru a ajuta proprietarii de automobile electrice să parcurgă distanțe mari cu vehiculele lor care deseori au o autonomie limitată. De asemenea, autoritățile și-au propus să ajungă la 15 milioane de vehicule electrice pe drumurile din Germania în 2030, față de aproximativ 1,5 milioane de vehicule în prezent, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Cum arată acum singura autostradă care mai are șanse să fie deschisă în acest an CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum singura autostradă care mai are șanse să fie deschisă în acest an

O sumă de aproximativ 6,3 miliarde de euro a fost alocată pentru a accelera extinderea infrastructurii de încărcare a automobilelor electrice. Construcția de puncte de încărcare în zonele rezidențiale sau la benzinării urmează să fie accelerată, conform unui plan convenit cu industria și cu autoritățile locale și federale. Alte măsuri din acest plan includ urgentarea aprobărilor oficiale necesare pentru construcția de puncte de încărcare.

Prima economie europeană este țara unde activează mai mulți producători de vehicule electrice, inclusiv Volkswagen și Tesla, acesta din urmă având uzină chiar la marginea capitalei Berlin. Creșterea vânzărilor de vehicule electrice vine într-un context în care prețurile la electricitate au explodat, ca urmare a crizei energetice, alimentate de invazia rusească din Ucraina. Pentru a răspunde la această problemă, Guvernul german intenționează să plafoneze prețurile la electricitate, iar Volker Wissing a spus că criza energetică nu ar trebui să deraieze obiectivele climatice pe termen lung.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
automobilele electrice