Costul orar al forței de muncă a crescut

Costul orar al forței de muncă a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat, în trimestrul II 2024, comparativ cu trimestrul I 2024, o rată de creștere de 6,79% și de 15% comparativ cu trimestrul II 2023, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).În trimestrul II 2024, comparativ cu trimestrul I 2024, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,79% și de 15% comparativ cu trimestrul II 2023, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”În trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul I 2024, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,79%. În trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul II 2023, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 15%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul a atras 852 milioane de euro prin plasamente private, împrumuturi mai discrete luate de la bănci și investitori mari CITEȘTE ȘI Guvernul a atras 852 milioane de euro prin plasamente private, împrumuturi mai discrete luate de la bănci și investitori mari
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul I 2024

Față de trimestrul I 2024, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice, scrie News.ro.

Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (19,72%), industria extractivă (17,62%), respectiv în intermedieri financiare și asigurări (14,08%).

Față de perioada analizată, cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în hoteluri și restaurante (1,54%), respectiv în tranzacții imobiliare (3,82%).

Comparativ cu trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe1 (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 6,80%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,51%.

Un bucureștean, pus de ANAF să plătească penalități de 3,35 de milioane de lei. Care e cea mai mare sumă datorată statului de o persoană fizică CITEȘTE ȘI Un bucureștean, pus de ANAF să plătească penalități de 3,35 de milioane de lei. Care e cea mai mare sumă datorată statului de o persoană fizică

Trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul II 2023

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în învățământ (22,42%), hoteluri și restaurante (21,67%), respectiv în alte activități de servicii (20,41%).

Comparativ cu trimestrul II 2023, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut cel mai puțin în activități de servicii administrative și activități de servicii suport (8,98%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (9,44%), respectiv în activități de spectacole, culturale și recreative (9,96%).

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut în trimestrul II 2024 cu 15,03%, iar componenta cheltuielilor indirecte1 (non-salariale) cu 14,51%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cost
munca
ins