Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut, în ianuarie, pe seama componentei de anticipații

Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut, în ianuarie, pe seama componentei de anticipații
scris 25 feb 2016

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 56,1 puncte, în luna ianuarie 2016, cea mai mică din ultimele 12 luni, în scădere cu 13,7 puncte față de luna anterioară, scădere datorată în special din cauza componentei de anticipații.

"Scăderea s-a datorat în special componentei sale de anticipații. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 60,7, valoare în scădere cu 4,3 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 18,4 puncte la valoarea de 53,7 puncte, cea mai mică valoare din ultimele 12 luni", potrivit unui comunicat al CFA România.

Urmărește-ne și pe Google News

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,5500 pentru ambele orizonturi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (februarie 2017/februarie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,00% (față de 0,70% în exercițiul anterior).

ANALIZĂ Elveția poate arăta Marii Britanii drumul către Brexit? CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Elveția poate arăta Marii Britanii drumul către Brexit?

Potrivit CFA, peste 60% dintre respondenți anticipează înrăutățirea condițiilor globale macroeconomice în următoarele 12 luni.

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 170 de membri.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
indicator de incredere
economie