Germania - Consiliul experților economici înrăutățește previziunile, amânând așteptata redresare a țării

Germania - Consiliul experților economici înrăutățește previziunile, amânând așteptata redresare a țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Consiliul german al experților economici (GCEE) a redus previziunile privind creșterea în 2024 a celei mai mari economii europene, amânând așteptata redresare a țării, transmite Reuters.

În acest an, economia germană ar urma să înregistreze un avans de 0,2%, după ce, în toamnă, Consiliul previziona o expansiune de 0,7%. Creșterea ar urma să accelereze ușor pe parcursul anului, pe fondul reducerii inflației și al creșterii salariilor, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...” CITEȘTE ȘI Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...”
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Pentru 2025, Consiliul german al experților economici estimează un avans al PIB-ului de 0,9%.

Anul trecut, economia germană s-a contractat cu 0,2%, cea mai slabă performanță în rândul țărilor importante din zona euro, pe fondul costurilor ridicate cu energia, al declinului comenzilor pe plan mondial și al majorării dobânzilor.

Vânzările de locuințe, în creștere puternică CITEȘTE ȘI Vânzările de locuințe, în creștere puternică

În primul trimestru din acest an, Germania a evitat recesiunea, înregistrând o expansiune de 0,2% comparativ cu precedentele trei luni, când s-a contractat cu 0,5%.

Guvernul de la Berlin se așteaptă la o creștere a PIB-ului de 0,3% în 2024 și de 1% în 2025.

ULTIMA ORĂ După o discuție Ciolacu-Chirițoiu, Consiliul Concurenței va demara o anchetă privind creșterea prețului la detergenți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După o discuție Ciolacu-Chirițoiu, Consiliul Concurenței va demara o anchetă privind creșterea prețului la detergenți

Tot miercuri, Comisia Europeană a estimat că economia germană va crește cu doar 0,1% în 2024, mult sub media din zona euro, de 0,8%. În 2025, Executivul comunitar estimează un avans de 1% al PIB-ului Germaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie