Probleme cu licitația pentru un laborator la Spitalul Județean de Urgență Pitești, suspiciuni de "contract cu dedicație". Sesizare cu specificații tehnice direcționate către un singur producător. Licitația va fi reluată

Probleme cu licitația pentru un laborator la Spitalul Județean de Urgență Pitești, suspiciuni de "contract cu dedicație". Sesizare cu specificații tehnice direcționate către un singur producător. Licitația va fi reluată

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Procedura de achiziție pentru construirea Laboratorului de radioterapie al Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu fonduri din PNRR, ar urma să fie anulată, după o vizită de monitorizare a unei echipe din Ministeril Sănătății, ca reacție la o sesizare privind caracterul ”restrictiv și direcționat către un singur producător” al specificațiilor tehnice referitoare la dotările laboratorului.

O echipă din Ministerul Sănătății a fost astăzi în vizită de monitorizare la fața locului pentru proiectul ”Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești”, finanțat prin PNRR. Scopul vizitei a fost verificarea implementării proiectului în conformitate cu regulile și cadrul legal aplicabil, raportat la îndeplinirea jaloanelor din PNRR la care contribuie proiectul, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Vizita a fost determinată de transmiterea către MS a unei sesizări privind anunțul de participare referitor la achiziția lucrărilor de construcții aferente obiectivului ”Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești”. Potrivit sesizării, ”specificațiile tehnice privind dotările laboratorului de radioterapie din anunțul de participare sunt ”restrictive și direcționate către un singur producător”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

După verificarea documentelor și discuții cu echipa de implementare a proiectului, responsabilii din Ministerul Sănătății au recomandat anularea procedurii de licitație, consultare publică în legătură cu procedura de achiziție, transmiterea unei solicitări de prelungire a perioadei de implementare a proiectului până la 29 mai 2026 și reluarea procedurii de licitație.

Consiliul Județean Argeș are termen 2 zile lucrătoare pentru a transmite Ministerului Sănătății un plan de măsuri referitor la aceste reomandări.

Proiectul „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești", contract nr. SP85/21/15.05.2023 este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, COMPONENTA 12 – Sănătate, INVESTIȚIA: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, Investiția specifică: I2.2 – Echipamente și aparatură medicală.

Valoarea totală a proiectului este 74.700.328,48 lei cu TVA, din care: valoare eligibilă din PNRR: 70.187.215,79 lei; valoare contribuție proprie a Consiliului Județean Argeș: 4.513.112,69 lei, conform datelor de pe site-ul Consiliului Județean Argeș.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Obiectivul principal al  proiectului îl constituie construirea și dotarea unui laborator de radioterapie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

În cadrul Spitalului va fi construit un corp de clădire cu funcțiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta, printr-un tronson de legătură, Secția de Oncologie existentă.  Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E partial).

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
licitatie