Exporturile Chinei au ratat așteptările, în timp ce importurile au crescut

Exporturile Chinei au ratat așteptările, în timp ce importurile au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Importurile Chinei au crescut peste așteptări în iulie, în timp ce creșterea exporturilor a fost sub prognoză, potrivit datelor vamale publicate miercuri, transmite CNBC.

Exporturile în dolari americani au crescut cu 7% în iulie față de un an în urmă, ratând așteptările pentru o creștere de 9,7%, potrivit unui sondaj Reuters. Cifra din iulie a fost, de asemenea, mai lentă decât creșterea de 8,6% în iunie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Producția industrială a Germaniei a crescut peste estimări, în urma avansului înregistrat de sectorul auto CITEȘTE ȘI Producția industrială a Germaniei a crescut peste estimări, în urma avansului înregistrat de sectorul auto
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Importurile în dolari americani au crescut în iulie cu 7,2%, cu mult peste prognoza de 3,5%, potrivit sondajului.

Importurile Chinei din SUA au crescut cu 24% de la an la an, în iulie, conform calculelor CNBC pe baza datelor oficiale.

Importurile Chinei de la Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est au crescut cu 11%, în timp ce cele din Uniunea Europeană au crescut cu 7%.

De la un an până în prezent, importurile Chinei din SUA au continuat să scadă, cu 1,4%, în timp ce exporturile au crescut cu 2,4%.

Exporturile în dolari americani ale Chinei către SUA și Uniunea Europeană au crescut fiecare cu aproximativ 8% de la an la an, în iulie, în timp ce cele către Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est au crescut cu 12%, făcând din regiune cel mai mare partener comercial al Chinei, de departe.

Exporturile Chinei către Rusia au scăzut cu 3% în dolari americani, în timp ce importurile au crescut cu 5%.

Exporturile de mașini ale Chinei au crescut cu 26% față de intervalul similar al anului trecut, până la 553.000 de vehicule.

Exporturile de electrocasnice au crescut cu 17%, în timp ce exporturile de smartphone-uri au crescut și ele. Exporturile de pământuri rare au scăzut cu 19%.

GRAFIC Excedentul de lichiditate a scăzut ușor în iulie. Dobânzile interbancare au scăzut și ele după decizia de atunci a BNR CITEȘTE ȘI GRAFIC Excedentul de lichiditate a scăzut ușor în iulie. Dobânzile interbancare au scăzut și ele după decizia de atunci a BNR

Importurile de țiței ale Chinei au crescut cu 8%, în timp ce cele de gaze naturale au urcat cu 6%.

În termeni de yuani chinezești, exporturile și-au încetinit, de asemenea, creșterea față de iunie, la o creștere de 6,5% în iulie față de anul trecut.

Importurile exprimate în yuani au crescut cu 6,6% în iulie, față de o scădere de 0,6% în iunie. În iunie, importurile au scăzut în mod neașteptat, deoarece cererea internă a rămas slabă.

Pe fondul crizei imobiliare și al cheltuielilor slabe ale consumatorilor, exporturile au rămas unul dintre punctele luminoase ale economiei Chinei. Economia Chinei a crescut cu 5% în prima jumătate a anului, dar în luna iunie a înregistrat o încetinire a creșterii vânzărilor cu amănuntul la 2%, ridicând îndoieli cu privire la atingerea țintei de PIB pentru întregul an.

Întrebați săptămâna trecută despre planurile de stimulare pentru a doua jumătate a anului, oficialii chinezi au confirmat măsurile existente și au subliniat obiectivele pe termen mai lung de a dezvolta tehnologie avansată și alți ”noi factori de creștere”.

Un oficial de la Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă, agenția de planificare economică a Chinei, a remarcat că economia se confruntă cu provocări nu numai din partea mediului extern, ci și din cauza transformării structurale – ”durere care trebuie experimentată în procesul de promovare a dezvoltării de înaltă calitate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie