Startup-ul din Marea Britanie YumiDocs, care a creat o soluție digitală pentru gestiunea contractelor, vrea să ridice o rundă de finanțare de 900.000 de euro până la finalul anului, bani care vor fi utilizați în principal pentru dezvoltarea platformei și extinderea pe piața din SUA. De la înființare, în 2020, până în prezent, startup-ul a investit 150.000 de lire în dezvoltarea operațiunilor.
„Până acum am investit în platformă cam 150.000 de lire, banii s-au dus în infrastructură, licență și dezvoltare de soft. E un cost relativ mic față de competitorii noștri. Pentru următoarele luni ne dorim să creștem portofoliul de clienți, să aducem clienti care să aibă o valoare a contractului mult mai mare, astfel încât următoarea rundă de finanțare să fie în niște termeni mai favorabili decât în ofertele anterioare pe care le-am refuzat.
Ne dorim ca, până la finalul anului, să obținem o finanțare de 900.000 de lire sterline pentru dezvoltarea platformei și extinderea în SUA. În același timp, trebuie să obținem și certificate de bune practici cu privire la modificarea datelor, gestiunea lor, cyber security și integritatea structurală a platformei, astfel încât o companie foarte mare să nu aibă ezitări atunci când dorește să ne adopte”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Victor Paraschiv, CEO și co-fondator YumiDocs.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Platforma este deja disponibilă pe piață și se adresează în principal IMM-urilor.
„Ne dorim ca, în continuare, să mergem în zona de clienți mijlocii și mari, acolo unde totuși cerințele pentru adopția unei astfel de tehnologii sunt mult mai ridicate, procesul de adopție este mult mai complex, pentru că trebuie să trecem printr-o grămadă de verificări din punct de vedere al siguranței datelor, cyber security, partea de integritate a datelor, plus întregul proces de achiziție, atunci când suntem verificați de o corporație foarte mare. De aceea am ales să începem prin abordarea clienților mai mici. Practic, platforma noastră ar intra în funcțiune atunci când se doresc contracte care să fie negociate, care să reprezinte mult mai bine relația dintre două companii”, mai spune acesta.
Startup-ul are planuri de a se extinde în SUA, însă nu și în Europa.
„Acolo avem deja o piață care este foarte bine aliniată cu structura juridică a cadrului britanic. Practic este situație similară. Piața e mai mare și e o singură piață pentru care trebuie să facem o singură adaptare a platformei, care e relativ mică. Nu trebuie să localizăm platforma în alte limbi. Contractele standardizate pe care deja le avem pe platformă se aplică și mediului de afaceri american.
Și, este o piață care cumpără tehnologie, este obișnuită să cumpere tehnologie, vrea automatizare, vrea soluții digitale care să ajute companiile să fie foarte eficiente. Este un trend pe care îl vedem poate mai puțin în Europa. Abia acum Europa începe să se deschidă către partea asta de automatizare. În schimb, piața americană dorește să automatizeze tot ce se poate”, precizează Victor Paraschiv.