Startup-ul EmailTree AI, fondat în urmă cu 6 ani de către Casius Morea, care a dezvoltat o soluție de automatizare și procesare a e-mail-urilor pentru companiile mari și instituțiile guvernamentale pe bază de inteligență artificială, este în proces de a atrage o rundă e finanțare de 800.000 de euro, atât prin intermediul platformei de crowdfunding SeedBlink, cât și de la investitori privați.
Platforma a devenit funcțională în 2018, iar în 2019 startup-ul a avut deja primul client, acesta fiind Orange Benelux.
„Foarte multă lume zicea că email-ul va muri, pentru că e un canal greu. Însă, numărul de email-uri a crescut foarte mult și, de când a intervenit inteligența artificială, acesta a crescut și mai mult. Soluția noastră permite companiilor și instituțiilor guvernamentale să decidă pe ce servere doresc să le instaleze, pe ce mediu, pot să fie în cloud sau pe laptop, să folosească propriile lor date pentru a crea modelele la baza diverselor fluxuri și răspunsuri generate, să utilizeze flow builder, acea interfață care să construiască fluxurile și automatizările mai mult sau mai puțin complexe, accese”, spune, la Profit.ro TV, Casius Morea, fondator EmailTree AI.
![VIDEO Profit.ro TV - Ioana Prândurel, co-fondator Casa Paleologu: A trecut vremea training-urilor scorțoase, cursurile online și-au creat un spațiu al lor. Companiile încep să pună accentul foarte mult pe gândire critică](http://i0.1616.ro/media/2/2621/39366/21906890/1/ioana-prandurel.png?width=151)
Printre clienții companiei se mai numără și BMW Mediasoft, Kompass, JM Band, Dog Chef și Peipro.
„Observăm o tendință clară înspre a controla de la A la Z toate aceste elemente (n.red. menționate anterior), ținând omul permanent în acel circuit astfel încât să aibă posibilitatea să verifice dacă algoritmii și mașina a pregătit bine task-urile, dacă variabilele sunt bune, sa orchestreze cine va executa un anumit task.
Deci, e important ca omul să controleze toate aceste procese, să intervină când are nevoie. Algoritmul și platforma e un accelerator astfel încât fiecare etapă să se rezolve mai repede și, în felul acesta, adoptarea platformei e una naturală”, precizează antreprenorul.
![VIDEO Profit.ro TV - Eugen Saulea, Fondator ESSA Group: Cei din Sri Lanka învață foarte repede obiceiurile autohtone, în sensul că foarte mulți s-au convertit la credința noastră, s-au apucat de băut, au mers spre mariaj în România. Incidente amuzante](http://i0.1616.ro/media/2/2621/39366/21887401/1/eugen-saulea.png?width=151)
Startup-ul a finalizat 2024 cu vânzări totale de 1 milion de euro, având contracte cu valori cuprinse între 100.000 de euro și 300.000 de euro.
„Avem o rundă de finanțare în curs pe SeedBlink pe care am pregătit de la sfârșitul verii trecute ca să replicăm succesele de până acum. E și o presiune destul de mare și interesantă acum din partea unor platforme complementare cu noi de a merge către un M&A, către un exit în următoarele 12-18 luni.
Mulți candidați ne-au contactat în ultimul an și jumătate și avem oportunități foarte interesante în această direcție. Asta nu înseamnă că e ceva care se va întâmpla, este o opțiune doar.
Scopul este însă ca aceasta rundă, care va fi undeva la 800.000 în total și de la alți investitori cu care suntem în discuții, să ne ajute să navigam un pic în aceste 12-18 luni mai ușor. Vrem să finalizăm 2025 cu undeva la 3,5 sau 4 multiplicatori față de 2024, ca și rezultate”, mai spune acesta.