VIDEO PROFIT LIVE Muzeul Amintirilor din Comunism: Important e să reușim să ne menținem pe linia de plutire, ceea ce e foarte greu pentru muzeele din România. Suntem unul dintre puținele muzee private care chiar rezistă

VIDEO PROFIT LIVE Muzeul Amintirilor din Comunism: Important e să reușim să ne menținem pe linia de plutire, ceea ce e foarte greu pentru muzeele din România. Suntem unul dintre puținele muzee private care chiar rezistă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov, un proiect pornit de Alina Beteringhe și Ioana Bejan Roată, cu finanțare din partea Asociației Alături de Voi din Iași, a fost inaugurat în primăvara anului 2022, ajungând în prezent la peste 15.000 de vizitatori anual și o cifră de afaceri de circa 100.000 de euro.

„Atât eu, cât și asociata mea visam demult la un astfel de proiect, iar din interacțiunile noastre cu turiștii străini a reieșit constant interesul lor pentru perioada comunistă și ne-am dat seama că nu e suficient redată, exploatată din punct de vedere economic.

Iar un muzeu, așa cum l-am gândit noi, ar fi răspunsul la întrebarea celor mai mulți dintre turiștii străini din România. Între timp, ne-am dat seama că e un proiect mult mai complex, care are valențe mult mai multe și adânci la nivel social”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ioana Bejan, co-fondator Muzeul Amintirilor din Comunism.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Ioana Regenbogen, vicepreședinte Comisia Juridică ARB: Băncilor ar trebui să le poată fi creată oportunitatea de a se înregistra ca emitenți de semnătură electronică avansată în cadrul platformelor de online banking CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ioana Regenbogen, vicepreședinte Comisia Juridică ARB: Băncilor ar trebui să le poată fi creată oportunitatea de a se înregistra ca emitenți de semnătură electronică avansată în cadrul platformelor de online banking
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe lângă activitatea turistică pe care o desfășoară, Muzeul Amintirilor din Comunism își propune să sprijine și grupurile vulnerabile de copii, prin implicarea și includerea acestora în activități culturale și educaționale, prin realizarea unor parteneriate strategice cu ONG-uri și direcții sociale.

„Ne-am mai asumat o misiune, aceea de a lucra cu copii din grupuri vulnerabile, mai ales pe partea asta de educație și socializare a lor. Ne-am dat seama că cea mai mare nevoie a acestor copii este să iasă din mediile lor, satele lor, din centre și să fie pur și simplu socializați.

Și atunci, ne-am asumat și această misiune, de a reinvesti profitul muzeului în genul ăsta de activități. De-a lungul celor aproape 2 ani de funcționare am reușit să organizăm excursii și activități pentru peste 500 de copii din medii vulnerabile”, mai spune aceasta. 

VIDEO PROFIT LIVE - Paul Corpadean, co-fondator MedicalCOR: Avem cereri foarte multe în București și Constanța, unde ne gândim să deschidem un centru nou în viitorul apropiat. Avem target să reușim să înlocuim dantura în 24 ore CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE - Paul Corpadean, co-fondator MedicalCOR: Avem cereri foarte multe în București și Constanța, unde ne gândim să deschidem un centru nou în viitorul apropiat. Avem target să reușim să înlocuim dantura în 24 ore

Finanțarea din partea Asociației Alături de Voi din Iași pentru deschiderea muzeului s-a ridicat la 100.000 de euro.

„Avem undeva la 15-16.000 de vizitatori anual. Sunt și grupuri și vizitatori care vin individual. Noi am deschis în 2022 pe 1 aprilie și am avut o cifră de afaceri de aproximativ 80.000 de euro, iar anul trecut a fost de 110.000 euro.

Pe partea de cheltuieli, profit e greu de intrat în detalii, mai ales că suntem cumva la linia de sustenabilitate. Important e să reușim să ne menținem pe linia de plutire și să funcționăm ceea ce e foarte greu pentru muzeele din România.

Mare parte sunt de stat și sunt subvenționate. Noi suntem unul dintre puținele muzee private care chiar rezistă. Deci, aici vedem noi succesul deocamdată. Suntem unul dintre cele mai vizitate muzee din Brașov”, precizează Ioana Bejan.

viewscnt
Afla mai multe despre
ioana bejan
muzeul amintirilor din comunism