VIDEO PROFIT LIVE Mihai Vînătoru, co-fondator DWF: Democratizarea inteligenței artificiale a zdruncinat din temelii tot ecosistemul de digital. Rezultatele sunt fantastice

VIDEO PROFIT LIVE Mihai Vînătoru, co-fondator DWF: Democratizarea inteligenței artificiale a zdruncinat din temelii tot ecosistemul de digital. Rezultatele sunt fantastice
scris 20 iul 2023

Mihai Vînătoru, co-fondator DWF, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, că inteligența artificială va schimba modul în care se face publicitatea online.

„Primele șase luni din acest an au fost foarte bogate în evenimente în sfera noastră de digital marketing. Vorbim în primul rând despre această democratizare a inteligenței artificiale prin facerea disponibilă la nivel larg a sistemului open AI, spre exemplu ChatGPT, care, cu siguranță a zdruncinat din temelii tot ecosistemul de digital.

În această jumătate de an am văzut foarte multe reacții diferite din partea managerilor la fenomenul numit inteligență artificială, de la o îmbrățișare aproape prin abandon, până la un scepticism dus la extrem, când aproape era demonizată tehnologia și nici măcar nu se apropiau de ea pentru că s-ar putea să ne ia locul de muncă”, spune acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

Un alt trend important în industria de publicitate care s-a conturat în prima jumătate a anului este și creșterea interesului brandurilor pentru platforma TikTok.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea, au avut loc și foarte multe îmbunătățiri la alte platforme de socializare, dar și pe zona de SEO. 

„O provocare pe zona de SEO ține de modul de producere al conținutului, modul în care plecând de la o intenție de căutare, de la o intenție a unor utilizatori relevanți pentru brandul tău, pentru produsul tău, vi să construiești informație, materiale de natură să aducă explicații, să aducă clarificări, să lămurească oamenii despre cum se folosește produsul, când, în ce contexte, la ce e folositor etc..

Tot acest demers de a construi conținut este puternic challenge-uit de aceste sisteme de AI, care oferă, cel puțin aparent, o modalitate foarte facilă de a produce la scară conținut mult. Noi ne-am experimentat foarte mult cu ele, pentru că, în cadrul agenției producem undeva la peste 1.000 de articole în fiecare luna pentru brandurile cu care lucrăm.

Lucrurile sunt destul de complicate. Pentru a putea produce conținut de calitate folosim AI ca și asistent, însă, odată ce înțelegi asta, rezultatele sunt fantastice. Pe anumite proiecte pilot am ajuns să avem o eficiență chiar de 2-3 ori mai mare combinată cu o îmbunătățire a calității livrabilului generat. Tehnologia este încă limitată la anumite verticale, nu poate fi extinsă la toate domeniile de activitate, însă rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare și promit foarte mult”, precizează Mihai Vînătoru, adăugând că inteligența artificială schimbă și modul de analiză a datelor.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda

Este mult mai ușor acum ca brandurile să creeze strategii de conținut pe direcțiile unde au carențe majore. 

„Spre exemplu, dacă luăm un site unde sunt publicate câteva sute sau mii de articole putem prin intermediul unui sistem personalizat de AI să trimitem către analiză toate aceste materiale, titluri, cuvinte cheie asociate, intenții de căutare și să primim apoi o clasificare pe bază de topicuri, de categorii și o vizualizare care ne arată câte categorii, care topicuri sunt mai bine acoperite sau mai puțin bine acoperite astfel încât să putem iniția o strategie de dezvoltare conținut pe direcțiile unde site-ul are carențe majore.

Acum este posibil să identifici moduri în care oamenii caută pe internet produsul sau serviciul tău cu acuratețe foarte mare. De exemplu, pentru România bazele de date ale instrumentelor la care noi avem acces ne listează undeva la peste 250 de milioane de cuvinte cheie diferite. Este ceva foarte greu de vizualizat. Însă, pentru orice fel de produs sau serviciu ți-ai dori să vinzi, poți să găsești câteva zeci sau sute de moduri diferite în care oamenii caută să se informeze despre acel lucru”, mai spune acesta.

DWF este cea mai mare agenție de digital marketing din România, având în prezent peste 200 de clienți activi. 

„Avem și acces la peste 500 de branduri din România la conturile de Google Analytics. Bugetul total cheltuit de aceste branduri pe publicitatea online a fost în luna iunie a acestui an de 9 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 17% față de aceeași lună a anului trecut, când se poziționau la 11 milioane de euro.

În mai scăderea e de undeva de 10%, în aprilie scăderea e mult mai mare, și, cu cât mă apropii de începutul anului, diferența e mult mai mare față de începutul anului trecut. Agregând datele al spune ca pe primul trimestru al acestui an avem o scădere de aproximativ 30% la nivel de bugete cheltuite pe publicitatea online, în timp ce în trimestru doi scăderea e undeva la 10% față de trimestrul doi din 2022”, afirmă Mihai Vînătoru.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai vînătoru
dwf
seo
chatgpt