VIDEO PROFIT LIVE Adrian Sita, fondator Knolyx: Undeva din a doua jumătate a anului o să ne pregătim pentru a ridica o finanțare. Focusul va fi către Europa de Nord, ulterior vrem să mergem și în SUA

VIDEO PROFIT LIVE Adrian Sita, fondator Knolyx: Undeva din a doua jumătate a anului o să ne pregătim pentru a ridica o finanțare. Focusul va fi către Europa de Nord, ulterior vrem să mergem și în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Startup-ul Knolyx, care a creat o platformă de e-learning pentru angajați, vizează atragerea unei finanțări, dar și extinderea internațională în Europa și SUA.

„Povestea a început în 2010 când am început să livrăm training-uri tehnice în special pe tehnologia IBM către companii. Asta a durat cam până în 2015 când am văzut modul în care se învață în companii, cum învață practic angajații și cum sunt antrenați aceștia pe noile tehnologii. Și am văzut un gap destul de mare din punct de vedere învățare. Toți se așteptau să aibă numai training-uri fără educație personală. Și atunci, ne-am gândit să creăm Knolyx ca platformă. În 2017 ne-am apucat de dezvoltat, iar în 2018 am avut primii clienți”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Adrian Sita, fondator Knolyx.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Platforma se adresează în special companiilor care au printre valori educația, având deja clienți din diferite domenii atât din țară, cât și din afara țării.  

„Ce am reușit să schimbăm în acest timp a fost în primul rând modul în care se raportează la conținut toți angajații din companii. Pe lângă companii avem clienți și instituții. Spre exemplu, avem ca și client Institutul Bancar Român, Institutul de Studii Financiare, cel mai mare lanț de grădinițe din Canada, avem și o companie din zona de beauty. Posibilitățile sunt globale și diverse”, mai spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Ștefan Chira, fondator Kotys Tech: Iarba de peste gard am găsit că este un pic mai verde la americani. Plan de extindere internațională CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ștefan Chira, fondator Kotys Tech: Iarba de peste gard am găsit că este un pic mai verde la americani. Plan de extindere internațională

Cea mai mare provocare, continuă el, vine din zona financiară, startup-ul neavând încă un buget suficient de mare astfel încât să acopere și partea de marketing.

„Una din greșelile pe care noi le-am făcut a fost să investim foarte mult în produs și mai puțin în a fi cunoscuți pe piață. Dar, prin faptul că orice antreprenor este necesar să se muleze pe  condițiile pe care le trăiește zi de zi, tocmai am încheiat un parteneriat cu o firmă de marketing care consideră că avem un produs foarte bun și riscă alături de noi, în sensul că-și oferă serviciile gratuit, ulterior având parte de profit sharing. Antreprenorii au nevoie să fie creativi. Cu bani mulți oricine se descurcă. Cu bani puțini e mai complicat”, precizează Adrian Sita

În momentul de față, startup-ul a ajuns la venituri de 5.000 de euro, iar până la finalul anului vrea să ajungă la 15.000 de euro lunar.

„Vrem să arătăm că produsul poate să funcționeze cât mai bine în cât mai multe industrii și ulterior să luăm o investiție. Undeva din a doua jumătate a acestui an o să ne pregătim strict pentru a ridica o finanțare.

În ceea ce privește externalizarea, focusul va fi către Europa de Nord, ulterior vrem să mergem și în SUA. În momentul de față există un fond de investiții care e interesat să mergem în SUA, dar nu considerăm că suntem încă pregătiți. Vrem să validăm ideea aici întâi”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian sita
knolyx