Startup-ul Apollo AI Technologies din Iași, care dezvoltă produse software dedicate medicilor și farmaciștilor, este în discuții pentru atragerea unei runde de finanțare, bani care vor merge către extinderea națională, dar și internațională.
„Modelul nostru este B2B. Am început cu companiile producătoare de medicamente, de diabet. Primul nostru proiect a fost în zona asta de diabet, am lansat primul chatbot avizat de către ANMDMR și atunci, am avut susținerea a trei parteneri care se ocupă cu producerea de medicamente din zona de diabet.
Am început să ne dezvoltăm din ce în ce mai mult în ultimul an, am început parteneriate și cu companii care dezvoltă soft de gestiune atât pentru farmaciști și medici din clinici private și din spitalele de stat.
Suntem în discuții și cu alți parteneri din alte zone, în special pe partea asta de dispozitive medicale, avem un interes ridicat pentru a putea procesa din ce în ce mai multe informații și a oferi specialiștilor r din această ramură. acces mult mai ușor”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Mihaela Onofrei, CEO și co-fondator Apollo AI Technologies.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Una dintre cele mai mari provocări pentru un startup, continuă ea, atunci când lucrează cu multinaționale o reprezintă timpul îndelungat până la semnarea unui contract și facturarea acestuia, termenele de plată fiind foarte lungi.
„E provocare pentru noi să reușim să susținem acel gap, dar cred că deja am intrat într-un flux normal și am găsit metodele necesare pentru a putea preveni aceste eventuale probleme”, precizează aceasta.
O altă provocare o reprezintă și partea de promovare a soluțiilor oferite de startup, dat fiind faptul că bugetele actuale ale companiei sunt încă limitate pentru zona de marketing și PR.
„Încercăm prin varii canale să ajungem cât mai rapid și ușor la utilizatorul final al aplicațiilor noastre și încercăm să fim prezenți la cât mai multe evenimente din domeniul medical și farmaceutic. Pentru noi a funcționat foarte bine componenta aceasta de a lucra cu profesioniști care sunt lideri de opinie în domeniul lor”, mai spune Mihaela Onofrei.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Adrian Florea, SoNexy: Ne propunem să ducem proiectul până la găsirea unui investitor strategic care știe să meargă mai departe cu un potențial unicorn. Estimăm că, în 2-3 ani, evaluarea va depăși 100 milioane euroPână în prezent, dezvoltarea afacerii a fost susținută din fondurile proprii ale acționarilor, dar și prin intermediul parteneriatelor încheiate cu diverși actori din piață.
„În acest moment, suntem în discuții cu un fond de investiții pentru a avea noi oportunități de creștere. Ne dorim foarte mult să evoluăm într-un ritm mai alert atât pe plan național, adică să dezvoltăm mai multe produse pentru mai multe patologii, cât și pe plan internațional”, afirmă co-fondatoarea Apollo AI Technologies.