Schimbare la vârful subsidiarei de IT și contabilitate a OMV Petrom: rocadă între fostul și actualul CFO al companiei-mamă austriece

Schimbare la vârful subsidiarei de IT și contabilitate a OMV Petrom: rocadă între fostul și actualul CFO al companiei-mamă austriece
scris 6 sep 2016

Acționarii OMV Petrom Global Solutions, firma pe care OMV Petrom și-a externalizat, în 2014, serviciile de IT și contabilitate primară, precum și alte activități suport, au decis, la începutul lunii trecute, să-l înlocuiască din poziția de membru și președinte al Consiliului de Administrație pe fostul director financiar al grupului austriac OMV, David Davies, acesta fiind înlocuit de actualul CFO al austriecilor, Reinhard Florey.

OMV Petrom Global Solutions SRL este controlată de OMV Solutions GmbH, cu 75% din capital, restul fiind în posesia OMV Petrom SA.

Urmărește-ne și pe Google News

În ianuarie, grupul austriac OMV a decis ca, începând de la 1 august, Reinhard Florey să-l înlocuiască în funcția de director financiar al companiei-mamă a OMV Petrom pe David Davies. Florey, care a ocupat anterior aceeași funcție la grupul metalurgic suedez Outokumpu, a fost numit cu un mandat de 3 ani, cu opțiune de prelungire pe încă doi.

Britanicul David Davies a ocupat funcția de CFO al OMV din 2002, fiind și director executiv al OMV Solutions GmbH, precum și membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, iar din 2011 a fost și vicepreședinte al board-ului executiv al OMV.

Romgaz continuă operațiunile de explorare în opt perimetre concesionate de la stat CITEȘTE ȘI Romgaz continuă operațiunile de explorare în opt perimetre concesionate de la stat

În urmă cu doi ani, OMV Petrom și-a transferat unele activități suport către o firmă nou înființată, OMV Petrom Global Solutions, care de atunci furnizează servicii atât pentru Petrom, cât și pentru mai multe subsidiare ale acționarului majoritar, grupul austriac OMV, în diferite țări în care acestea sunt active. Noua companie a preluat serviciile de IT, contabilitate primară și alte activități suport, grupate până atunci în cadrul departamentului Global Solutions din OMV Petrom, preluându-i și pe cei circa 1.100 de angajați ai departamentului respectiv.

"Suntem o companie integrată de țiței și gaze, deci focusul nostru este în acest sector. Pe de altă parte, ne dorim servicii performante, adaptate nevoilor noastre și costuri competitive, iar OMV Petrom Global Solutions, ca entitate juridică separată, se va dezvolta astfel încât să răspundă acestor cerințe. Este prima initiațivă din România de a crea un centru de servicii specializat pentru industria de țiței și gaze și credem că este important, inclusiv din perspectiva rolului pe care România l-ar putea avea ca hub energetic pentru regiune", declara atunci directorul financiar al OMV Petrom, Andreas Matje.

Potrivit ultimului raport semestrial, grupul OMV Petrom a derulat, în primele 6 luni ale anului, tranzacții cu entitatea asociată OMV Petrom Global Solutions, reprezentând achiziții, în sumă totală de 232 milioane lei, în scădere cu circa 7% față de intervalul corespunzător din 2015, soldul datoriilor la 30 iunie 2016 fiind de 37,67 milioane lei.

OMV Petrom Global Solutions SRL a terminat anul 2015 cu un profit net de 16,82 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu 2014, la venituri totale de 544,6 milioane lei, cu 79% peste cele obținute în anul anterior. OMV Petrom a realizat un profit net de 117 milioane de lei pe trimestrul al doilea și de 405 de milioane de lei pe primul semestru din 2016, în scădere cu 83%, respectiv 61% față de perioadele similare ale anului trecut, din cauza scăderii accentuate a prețului țițeiului și a intrării pentru o lună în revizie a rafinăriei Petrobrazi.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
omv
omv petrom global solutions
it
contabilitate
servicii suport
activitati suport