Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a finalizat o investiție de aproape 2 milioane lei la Stația de Pompe Jidoaia, amplasată în munții Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa.
Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.
Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.
”Hidroelectrica a pus în funcțiune săptămâna aceasta stația de 110kV din cadrul obiectivului de investiții 'Modernizare stație de 110kV aferentă Stației de Pompe Jidoaia'. Costul lucrărilor - derulate în conformitate cu graficul din contract, precum și al cheltuielilor aferente efectuării probelor tehnice s-a ridicat la valoarea de 1.988.578 lei”, a anunțat joi compania.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Stația de Pompare Jidoaia este amplasată în munții Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa. Amenajarea Hidroenergetică Jidoaia are ca scop captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia și de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia, scrie News.ro.
Prin intermediul celor două grupuri, apa este pompată în lacul de acumulare Vidra.
”Hidroelectrica a înregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizări ale obiectivelor. Sunt lucrări care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat într-un ritm susținut. Săptămâna aceasta am pus în funcțiune stația de 110kV Jidoaia, care intră astfel într-un nou ciclu de viață, în curând vom finaliza lucrările și vom pune în exploatare stațiile de 110kV din CHE Bradișor (SH Râmnicu Valcea), stația de 110kV aferentă Stației de Pompe Lotru Aval, stațiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpașu, CHE Viștea și CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea stațiilor de110kV de la CHE Clăbucet și CHE Oești. Ne bucură faptul că, pe lângă prestatorii tradiționali de lucrări, licitațiile noastre au început să atragă tot mai multe firme noi. În măsura în care constatăm că există capacitate suplimentară în piață, intenționăm să creștem numărul lucrărilor pe care ni le propunem și să accelerăm ritmul investițiilor. Credem că această concurență este de natură să aducă un plus de rigoare mai cu seamă în respectarea calendarului de execuție”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.