Grupul MOL va construi centrale electrice cu panouri fotovoltaice în Ungaria, intrând astfel și în sectorul energiei solare

Grupul MOL va construi centrale electrice cu panouri fotovoltaice în Ungaria, intrând astfel și în sectorul energiei solare
scris 2 mar 2018

Grupul ungar MOL anunță planurile de a construi centrale electrice solare în trei dintre platformele sale industriale din Ungaria, intrând astfel și în sectorul energiei solare.

Compania estimează că panourile solare vor fi construite până la finalul anului 2018. Centralele vor fi amplasate în apropierea a trei unități-cheie ale MOL: combinatul petrochimic din Tiszaújváros, rafinăria de pe Dunăre din Százhalombatta, precum și pe platforma din Füzesgyarmat, urmând a fi racordate la rețelele interne de distribuție de medie tensiune ale companiei MOL.

Urmărește-ne și pe Google News

”Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului strategic al grupului MOL de a-și extinde capacitatea industrială, sprijinind în același timp țintele globale de sustenabilitate ale companiei”, arată grupul într-un comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV CITEȘTE ȘI Președintele grupului chinez CEFC, care deține fostul Rompetrol, investigat pentru presupuse infracțiuni economice. China Energy vrea să preia și CME, proprietarul Pro TV

Grupul MOL anunță că intenționează, ca parte a strategiei 2030, să se pregătească pentru perioada ce va urma epocii combustibililor fosili și să exploreze oportunitățile oferite de tehnologiile pentru energie alternativă, scrie News.ro.

”Centralele electrice cu panouri fotovoltaice au fost concepute să funcționeze la o capacitate totală de 18.38 MWp, echivalentul nevoilor de consum a peste 9.000 de gospodării. Pe lângă satisfacerea parțială a necesarului energetic al propriilor operațiuni, proiectul oferă companiei MOL o ocazie excelentă de a dobândi expertiză în domeniul tehnologiilor solare, profitând de oportunitățile viitoare ale acestei piețe promițătoare”, arată grupul.

Se estimează că electricitatea verde generată  prin unitățile solare va reduce anual cu 9.000 de tone cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliberată în atmosferă.

Acest fapt va contribui la îndeplinirea  țintelor de sustenabilitate ale companiei MOL de a reduce emisiile directe sau indirecte de gaze cu efect de seră, dar și la creșterea veniturilor din surse alternative de energie în conformitate cu strategia companiei “Dezvoltare Sustenabilă 2020”, spun oficialii MOL.

“Am început să ne construim capacitatea industrială prin explorarea acestui sector de activitate aflat în plină creștere. Centralele cu panouri fotovoltaice reprezintă o excelentă modalitate de a ne folosi de potențialul unor zone neamenajate de pe platformele noastre industriale, susținându-ne în același timp angajamentul de a ne reduce amprenta de carbon prin diminuarea emisiilor generate în urma operațiunilor noastre”, afirmă Sándor Fasimon, director exploatare al companiei MOL.

Grupul MOL are operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
panouri fotovoltaice
ungaria