DECIZIE Forajele pentru parcuri eoliene și solare se vor face fără documentații de urbanism

DECIZIE Forajele pentru parcuri eoliene și solare se vor face fără documentații de urbanism
scris 27 apr 2022

Forajele de prospectare a terenurilor pe care urmează să fie construite capacități de producție de energie electrică și de hidrogen din surse regenerabile se vor putea face fără documentații de urbanism, potrivit unui proiect de modificare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, adoptat de Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.

Astfel, deputații au introdus pe lista lucrărilor de cercetare și prospectare a terenurilor prin foraje și excavări pentru care se pot emite autorizații de construire și fără documentații de amenajare a teritoriului și de urbanism aprobate și pe cele necesare "capacităților de producere a energiei electrice și a hidrogenului din surse regenerabile".

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Amendamentul a fost introdus în lege de grupul parlamentar al UDMR.

"Este necesară o simplificare a legislației privind emiterea autorizațiilor de construire în vederea accesării fondurilor europene destinate investițiilor în producerea de energie verde", a fost argumentul inițiatorilor.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

La finalul lunii trecute, Ministerul Energiei a lansat un apel de proiecte de producție de energie din surse regenerabile cu putere instalată de circa 950 MW, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un buget de aproape 458 milioane euro.

Printre modalitățile avute în vedere de Comisia Europeană pentru reducerea dependenței continentului de importurile de gaze din Rusia pentru generarea de electricitate, în condițiile agresiunii militare a Moscovei împotriva Ucrainei, se numără și accelerarea dezvoltării de capacități de producție de energie regenerabilă, inclusiv prin reducerea și simplificarea birocrației presupuse de autorizarea acestor proiecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie energie regenerabila
pnrr investitii energie regenerabila
birocratie autorizatii energie regenerabila
reducere dependenta importuri gaze rusia
fonduri ue energie regenerabila