Tranzacție - Ronin ELEC, preluat de Ntopia

Tranzacție - Ronin ELEC,  preluat de Ntopia
scris 19 mai 2024

Fondul de investiții Netopia Ventures a preluat integral Ronin ELEC SPV, firmă înființată în acest an, la același moment la care startup-ul ELEC, platforma românească de ridesharing electric, a atras o finanțare de 1 milion euro.

O entitate tip SPV sau SPE (Special Purpose Entity) este o companie separată creată de compania-mamă, individual sau în asociere cu alte entități (fizice sau juridice), pentru dezvoltarea unui proiect. SPV este o companie distinctă care are propriul statut.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

VEZI AICI ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Alexandru Manea, co-fondator ELEC: Creșterea costurilor de finanțare și accesul greu la capital e o problemă. Compania a strâns deja 200.000 euro din 500.000 euro

La acest moment, platforma de ridesharing ELEC este însă operată de firma Elec Fleet Tehnologies. Ca un element de legătură, între asociații indirecți ai Elec Fleet apare Mihaela Streza, care deține integral Mentor Admin, firma administrator a SPV-ului înființat acum, conform termene.ro. De asemenea, unul dintre acționarii Elec Fleet, firma Rainmakers Team (cu 6%), este deținut integral tot de aceasta.

Rainmakers deține majoritar (95% din acțiuni) firma European Digital Exchange, care operează platforma de crowdfunding Ronin, cea prin care startup-ul Elec s-a finanțat anul trecut.

Recent, ELEC a atras fonduri investiționale de peste 1 milion de euro pentru a deveni un ecosistem de electromobilitate. Cu aceste resurse, ELEC își va dezvolta propriul software și va integra, în aceeași platformă, servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

Elec a desfășurat anul trecut o campanie de fundraising pe platforma de crowdfunding Ronin, în urma căreia a atras 200.000 de euro de la investitori privați. Totodată, ELEC a reușit să primească și o investiție în valoare de 500.000 de euro de la un investitor individual și să consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 de euro. Aceste fonduri vor permite companiei să transforme industria mobilității și să ofere o soluție sustenabilă, eficientă și accesibilă în ceea ce privește transportul electric.

VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești

Alex Manea, fondatorul ELEC, a declarat anterior că “aceste fonduri demonstrează încrederea și entuziasmul investitorilor individuali față de viziunea și misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradițional și să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorității. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile și mai atrăgătoare pentru publicul larg”.

În prezent, compania oferă servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de mașini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de 4 ani și o rețea de 5 stații de încărcare dintre care 3 de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio. Serviciul ELEC este 100% electric, fără noxe, fără mașini vechi și fără tarif dinamic. Până la finalul anului 2024, aplicația ELEC va cuprinde 3 linii de business: Ride, Rent și Charge, ce vor avea multiple integrări: Cross Promo, Smart car virtual garage și web3.

“Dorința noastră este să rezolvăm câteva probleme din ce în ce mai stringente ale transportului tradițional: impactul de mediu, ineficiența serviciilor neintegrate și inaccesibilitatea publicului larg la mobilitate electrică. Transportul ecologic nu este viitorul, ci prezentul, și ne bucurăm să fim parte din această mișcare”, a adăugat Alex Manea.

În urmă cu un an, Antonio Eram a vândut pachetul majoritar de acțiuni al grupului de firme Netopia către fondul de investiții Innova, înregistrat în Polonia, fond care pe piața locală a mai investit, printre altele, în La Fântâna, PayPoint, Optical Investment Group, Optiplaza, OPTIblu. Netopia, grup de companii românești înființat în 2003, cuprinde serviciile Netopia Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela.

Pentru fondul de investiții Netopia Ventures, Antonio Eram are în continuare 50% din acțiiuni, alături de Felix Crișan, conform termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
elec
alex manea