Tarom intră în competiție cu operatorii low-cost pe curse populare precum cele spre Viena sau Roma

Tarom intră în competiție cu operatorii low-cost pe curse populare precum cele spre Viena sau Roma
scris 28 iul 2016

Transportatorul aerian de stat Tarom face încă un pas în încercarea de a deveni mai competitiv în fața operatorilor low-cost, care au o cotă importantă pe piața românească a transportului aerian, lansând oferte speciale pentru destinații populare în rândul românilor, precum Roma și Viena, la prețuri care încep de la 79 de euro pentru un bilet dus-întors.

Pentru cursele între București și  Atena, Salonic, Praga și Stockholm, prețul biletelor din oferta specială este de 99 de euro, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Biletele de avion pot fi cumpărate numai între 28 și 31 iulie, iar locurile cu aceste tarife sunt limitate, anunță compania.

Oferta este valabilă pentru călătoriile dus-întors, efectuate în perioada 1 octombrie 2016 - 31 octombrie 2016, data ultimului retur, pe curse operate de Tarom, în anumite condiții.

Astfel, durata minimă de ședere  la destinație este de două zile sau noaptea de sâmbătă spre duminică, iar durata maximă de ședere este de 15 zile.

Modificări ale biletelor sunt permise doar cu plata unor diferențe tarifare și a unei taxe de 50 euro, iar restituirea nu este permisă.

Firmele mici și PFA care vor să dezvolte o afacere la țară pot primi de astăzi 50.000 euro-200.000 euro CITEȘTE ȘI Firmele mici și PFA care vor să dezvolte o afacere la țară pot primi de astăzi 50.000 euro-200.000 euro

Oferta vine în contextul în care Tarom se confruntă cu o concurență tot mai dură din partea firmelor aeriene low-cost.

Transportatorul ungar Wizz Air are deja mai mulți pasageri în România decât Tarom, iar gigantul low-cost Ryanair a anunțat că vrea să intre puternic pe piața românească din acest an.

În același timp, Tarom se confruntă cu presiuni pentru a deveni o companie profitabilă, în condițiile în care a avut permanent pierderi începând din 2008.

În 2015, Tarom a înregistrat pierderi de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), în scădere față de nivelul din 2014, pe fondul reducerii ușoare a afacerilor, la 1,14 miliarde lei (256 milioane euro).

Bugetul Tarom pe 2016, aprobat recent de guvern, prevede că societatea va înregistra pierderi pentru al nouălea an la rând, de 6,8 milioane lei, în ciuda creșterii veniturilor cu 8,9%, până la 1,53 miliarde lei (340 milioane euro).

Compania Tarom, controlată de Ministerul Transporturilor, operează peste 50 de destinații proprii și deservite de parteneri. Flota Tarom cuprinde 23 de avioane Airbus, Boeing și ATR, iar una dintre urgențele companiei este schimbarea flotei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taom
roma
viena