Șeful vânzărilor Dacia este surprins de discountul aplicat lui Duster în România

Șeful vânzărilor Dacia este surprins de discountul aplicat lui Duster în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iul 2024

Vicepreședintele Dacia, Xavier Martinet, a prezentat rezultatele de vânzări ale mărcii, în primele șase luni ale anului. Întrebat de ce are nevoie noul Duster de reduceri, încă de la lansare, șeful vânzărilor Dacia s-a arătat surprins.

Dacia Duster a fost și în 2024 unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii, la nivel global, dar acest lucru este meritul exclusiv, pentru moment, al lui Duster 2. Noua generație, Duster 3, a fost lansată comercial doar în iunie, iar compania a decis să-i reducă prețul de vânzare, printr-un program aplicat pe întreaga gamă a mărcii, despre care Profit.ro a scris pe larg.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform acestor reduceri, Duster poate fi cumpărat cu 17.300 de euro, mai ieftin chiar decât vechiul model. SUV-ul a fost lansat în primăvara acestui an cu un preț de 18.800 de euro, pentru versiunea cea mai ieftină, cu motor ECO-G de 100 CP.

FOTO Primul automobil electric fabricat în România - surprins camuflat pe șoselele din Germania, pregătit de lansare. Poate deveni una dintre cele mai ieftine opțiuni din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Primul automobil electric fabricat în România - surprins camuflat pe șoselele din Germania, pregătit de lansare. Poate deveni una dintre cele mai ieftine opțiuni din Europa

Întrebat în conferința de presă semestrială despre oportunitatea unui discount chiar la startul vânzărilor, Xavier Martient s-a arătat surprins.

„Sunt surprins de acest discount. Ce ne defavorizează în acest moment este nivelul mare al dobânzilor care afectează vânzările prin credit sau leasing, dar asta nu afectează doar Dacia, ci și celelalte mărci”, a spus jurnaliștilor Xavier Martinet, potrivit LifeNews. El a mai spus că, în mod normal, o cerere scăzută aduce și reduceri.

FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari CITEȘTE ȘI FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari

„Dacă vedeți un discount pe undeva este, de obicei, un efect al faptului că piața nu merge bine în acea zonă. Dar pot spune că rezultatele pe care le avem până acum cu noul Duster sunt foarte bune. Datele financiare ne arată și ele că nu avem surprize neplăcute. Totul merge conform planului sau chiar mai bine. Eu nu văd discountul ca pe o problemă punctuală acum. Sau poate fi o problemă locală, nu una europeană. (...) Recunosc însă că sunt puțin surprins de ceea ce aud”.

Dacia Duster s-a vândut în prima jumătate de an într-un volum de 114.000 unități, la nivel global, cu 1,4% mai multe decât în urmă cu un an, reprezentând aproape o treime din vânzările mărcii. Cel mai vândut model a fost și în acest an Sandero, cu 165.000 de unități vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
reduceri duster
pret duster 3
motoare duster 3
xavier martinet