FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra

FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iul 2024

Volkswagen a prezentat primul model dezvoltat în China, în cadrul Smart E-Mobility Hub, din Hefei. Este vorba despre un SUV de clasă E, echipat cu cele mai noi tehnologii și cu o baterie ce oferă peste 600 km autonomie.

Volkswagen ID.UNYX este cel mai nou automobil electric dezvoltat de compania germană, însă este primul care va fi destinat exclusiv pieței chineze, după cum anunță constructorul.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO & VIDEO Audi a prezentat oficial noul A5, care ia locul fostului A4. Modelul continuă tradiția motoarelor 2.0 TDI și TFSI CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Audi a prezentat oficial noul A5, care ia locul fostului A4. Modelul continuă tradiția motoarelor 2.0 TDI și TFSI
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mașina este prima creată în cadrul noului centru, Smart E-Mobility Hub, din orașul Hefei, care are ca obiectiv lansarea unei serii de cinci mașini dezvoltate „în China, pentru China”. Centrul aparține parteneriatului Volkswagen Anhui, un joint venture între Volkswagen și Anhui Jianghuai Automobile Group, cunoscut sub numele de JAC. VW și-a majorat acum patru ani la 75% pachetul de acțiuni din cadrul companiei, astfel că deține controlul în acest centru de dezvoltare.

Designul noului SUV îl diferențiază clar de restul familiei ID, având linii mult mai mai fluide, sportive, amintind indiscutabil de Cupra Tavascan, de la care a împrumutat o mulțime de elemente.

FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra

Mașina a fost dezvăluită din greșeală în urmă cu mai multe luni, de autoritățile chineze, care au publicat datele și fotografiile depuse de companie pentru omologare.

FOTO Uzina Renault din Maroc a început producția primului Dacia Jogger diesel. 30 de roboți și mii de angajați. Modelul pleacă din România odată cu sosirea lui Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Uzina Renault din Maroc a început producția primului Dacia Jogger diesel. 30 de roboți și mii de angajați. Modelul pleacă din România odată cu sosirea lui Bigster

Printre noutățile pe care le aduce ID.UNYX se numără sistemul de vânzare, care va folosi showroom-uri exclusiviste, special concepute astfel încât să satisfacă cerințele clienților din marile metropole ale Chinei.

De asemenea, sistemul de operare al mașinii va oferi, prin intermediul interfeței de utilizator, un avatar 3D, care va avea în spate tehnologia AI, pentru a comunica cu șoferul.

ULTIMA ORĂ Dacia ieftinește noul Duster chiar în luna în care este lansat oficial pe piață. Toată gama Dacia primește reduceri, în încercarea de stimulare a vânzărilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia ieftinește noul Duster chiar în luna în care este lansat oficial pe piață. Toată gama Dacia primește reduceri, în încercarea de stimulare a vânzărilor

Stefan Mecha, CEO Volkswagen Brand China: „Cu noul ID. UNYX, extindem spectrul modelelor noastre electrice ID. din China cu un produs de avangardă. Combinăm un design încrezător, progresiv, cu o unitate electrică durabilă și o experiență de ultimă generație. Toate acestea se potrivesc perfect cu pulsul vremurilor pentru păstrarea clienților existenți ai mărcii Volkswagen”.

FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra

UNYX va fi o familie de modele, care urmează să cuprindă în total cinci automobile pregătite să fie lansate în următorii doi ani. Este vorba atât despre SUV-uri, cât și despre limuzine, acestea făcând parte dintr-un plan mult mai amplu, care prevede 34 de modele noi, lansate în China până în 2030, din care 16 vor fi complet electrice, 12 vor fi echipate cu motoare cu combustie și șase cu motorizări PHEV.

Din punct de vedere tehnic, UNYX va fi echipat cu o baterie de 77 kWh, care va oferi o autonomie de 621 km (conform sistemului CLTC, al chinezilor), și un motor electric de 286 CP, o combinație regăsită și pe alte modele ID ale VW, în Europa. De asemenea, va fi oferită o versiune cu două motoare și 340 CP.

FOTO VW lansează un nou SUV din familia ID, echipat cu avatar 3D și design preluat de la Cupra
viewscnt
Afla mai multe despre
vw
id.unyx
cupra tavascan
vw china