Operatorul aerian irlandez Ryanair dă în judecată Marea Britanie, în speranța relaxării restricțiilor pentru Covid-19 care pun în pericol sezonul vacanței de vară, transmite Reuters.
Ryanair s-a asociat cu Manchester Airports Group (MAG) pentru a depune joi o reclamație la Curtea Supreă din Anglia, solicitând tranparentizarea sistemului de restricții, a declarat un purtător de cuvânt al MAG, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Și alți operatori aerieni sunt așteptați să se alăture acestei acțiuni în justiție.
Cu doar câteva săptămâni înainte de sezonul de vârf al călătoriilor din iulie și august, când se obțin cele mai multe profituri, industria aviației este îngrijorată de pierderea unei alte veri în fața Covid-19, deoarece guvernul britanic blochează majoritatea călătoriilor, ceea ce înseamnă mai multe pierderi de locuri de muncă și tensiuni financiare.
Industria călătoriilor a criticat în mod repetat sistemul ”semafor” al guvernului pentru destinațiile internaționale, spunând că este imprevizibil și nu are sens științific. Reprezentanții industriei afirmă că unele țări și insule cu risc scăzut ar trebui să fie deschise pentru călătorii.
Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că nu poate comenta cu privire la procedurile legale.
CITEȘTE ȘI Blue Air și Wizz Air intră într-un război inedit pentru a duce turiștii români în Grecia, prezentându-se, pe rând, drept principalul operator aerian pe această rută"Recunoaștem că aceasta este o perioadă dificilă pentru sector, deoarece încercăm să echilibrăm redeschiderea la timp a călătoriilor internaționale, protejând în același timp sănătatea publică și protejând campania de vaccinare, a afirmat guvernul într-un comunicat.
Marea Britanie a permis din nou vacanțele din luna mai, după luni de zile de blocare, dar descurajează călătoriile către destinații populare de vacanță precum Spania, Franța, Grecia și Statele Unite, clasificându-le drept ”chihlimbar” în sistemul său de semaforizare. Aceasta înseamnă că călătorii trebuie să stea în carantină timp de 10 zile la întoarcere și să facă mai multe teste pentru Covid-19.
Doar câteva destinații sunt clasificate ca verzi și niciuna în Uniunea Europeană, după ce Portugalia a fost eliminată cu un preaviz scurt, la începutul lunii iunie.