Problemă gravă de mediu: sute de trotinete electrice au fost aruncate în Rin

 Problemă gravă de mediu: sute de trotinete electrice au fost aruncate în Rin
scris 7 sep 2021

Trotinetele electrice - foarte populare în Germania - au devenit o problemă gravă de mediu, deși sunt mijloace de transport care nu emit noxe.

Doar în orașul Koln, sute de astfel de vehicule au fost aruncate în apele Rinului, iar numărul ar putea fi de ordinul miilor la nivel național. Bateriile lor sunt un dezastru pentru viața acvatică, arată Știrile Pro TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cei care încearcă să le scoată la suprafață spun că procedura nu e doar dificilă, ci și foarte costisitoare.

O echipă de ecologiști încearcă de câteva săptămâni să identifice zonele în care se află cele mai multe trotinete electrice aruncate în fluviul Rin. Le-au identificat în peste 100 de locuri până acum, cu ajutorul unor aparate radar.

Acolo unde curenții nu sunt foarte puternici, trotinetele au fost scoase la suprafață cu ajutorul bărcilor.

VIDEO Incendiu puternic la un hotel din Eforie Sud în care se aflau peste 80 de persoane. 16 persoane, coborâte de pe acoperișul clădirii CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu puternic la un hotel din Eforie Sud în care se aflau peste 80 de persoane. 16 persoane, coborâte de pe acoperișul clădirii

”În urmă cu câteva săptămâni am contractat o barcă dotată cu radar care s-a plimbat pe Rin pentru a identifica zonele în care se află trotinetele. Am descoperit că aici, în Rheinauhafen (zonă din Koln n.r.), se află marea majoritate a locurilor în care au fost aruncate în apă, 60 din cele 105. În această zonă sunt mai ușor de scos, curenții nu sunt foarte puternici și putem lucra cu bărci mici și scafandri, fără să fie nevoie de macarale speciale”, a declarat Sebastian Schlehbusch, reprezentant companie producătoare de trotinete.

Pericolul de poluare este uriaș din cauza sistemului electric. Bateriile în special sunt extrem de dăunătoare. Iar tot efortul de căutare, extragerea de pe fundul apei și, mai apoi, reciclarea, costă enorm.

”Presupun că până la finalul întregului proiect, care ne va ține ocupați încă două săptămâni, până vom curăța toate canalele navigabile, vom ajunge la costuri de ordinul milioanelor”, a mai spus Sebastian Schlehbusch.

Scafandrii nu le pot scoate pe toate din cauza altor deșeuri care zac în apa Rinului. Și nici identificarea lor în apa învolburată nu e o muncă tocmai ușoară. Specialiștii au încercat să folosească inclusiv drone în acest scop.

Cele peste 30.000 de trotinete electrice de pe străzile din Koln au fost privite inițial ca un mijloc de reducere a poluării. Reprezentanții asociațiilor pentru protecția mediului speră că cei care le aruncă în Rin să conștientizeze cât de mult rău fac mediului înconjurător.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
rin
germania