Nissan a început la Londra primele teste din Europa ale vehiculului său autonom

Nissan a început la Londra primele teste din Europa ale vehiculului său autonom
scris 28 feb 2017

Nissan a început luni, la Londra, primele teste din Europa ale vehiculului autonom al companiei, un automobil electric Leaf modificat, dotat cu camere video și radare, relatează Reuters.

Rulând cu o viteză de până la 50 de mile pe oră (80 kilometri pe oră), de pe străzi locale până la un drum principal cu multiple benzi de circulație, modelul Leaf modificat include genul de tehnologie despre care mulți consideră că poate fi viitorul călătoriilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Marea Britanie a încercat să atragă dezvoltatorii de vehicule autonome, pentru a ocupa un segment dintr-o industrie care ar putea valora 900 de miliarde de lire sterline (1.100 miliarde dolari) la nivel global, până în 2025.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Autoritățile britanice au anunțat recent schimbări care să ofere o singură poliță de asigurare automobiliștilor care conduc atât convențional cât și în sistem autonom. În acest fel, guvernanții vor să încurajeze apariția pe șosele a automobilelor autonome începând din 2020.

Atitudinea flexibilă a autorităților britanice pentru testarea vehiculelor autonome a ajutat Nissan să aleagă Londra pentru primele sale teste din Europa, a arătat directorul pentru cercetări al Nissan din Silicon Valley, Maarten Sierhuis.

BMW ar putea construi un model electric Mini în Germania în loc de Marea Britanie, din cauza Brexit CITEȘTE ȘI BMW ar putea construi un model electric Mini în Germania în loc de Marea Britanie, din cauza Brexit

”Nu putem merge oriunde în Europa să testăm vehicule autonome pe drumuri”, a spus Sierhuis.

Testele din Londra au loc în zone mai puțin circulate, din apropierea centrului expozițional ExCeL și în zona London City Airport.

Nissan a discutat cu autoritatea de reglementare Transport for London și poliția, înainte de teste, oferind detalii privind ruta și regulile pe care le va urma, compania fiind sfătuită să țină un jurnal complet pe care să îl prezinte în eventualitatea unui incident.

În interiorul vehiculului, acesta poate trece din sistemul de conducere convențional la cel autonom prin apăsarea butonului Enter, iar un ecran identifică cele mai apropiate vehicule, arătând și viteza cu care rulează mașina.

Aproape 24 de camere, radare și lasere sunt instalate în jurul vehiculului, pentru a-l ghida.

Nissan a lansat anul trecut o versiune proprie a tehnologiei de conducere autonomă, numită ProPILOT, în Japonia, și intenționează să ofere sistemul pe vehiculul crossover Qashqai în Europa, în acest an.

ProPILOT permite conducerea semi-autonomă pe o singură bandă de circulație, în condiții de autostradă. Sistemul urmărește vehiculul din fața mașinii, marcajele benzilor de circulație și analizează curbele, potrivit directorilor Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan