Grupul danez DSV a depășit pragul de 100 de milioane de euro în România: Ne așteptăm la fuziuni și achiziții pe piața de transport și logistică. Provocările sunt însă multiple

Grupul danez DSV a depășit pragul de 100 de milioane de euro în România: Ne așteptăm la fuziuni și achiziții pe piața de transport și logistică. Provocările sunt însă multiple
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 26 iul 2022

Grupul danez de transport și logistică DSV a depășit anul trecut pragul de 100 de milioane de euro în privința afacerilor derulate în România și estimează că va înregistra o nouă creștere de business, de 20%, în acest an.

“În 2022 ne axăm în principal pe consolidarea businessului la nivel local, pe toate diviziile și pe toate tipurile de servicii, atât pentru transport, cât și pentru depozitare. În plus, vizăm o dezvoltare pe zona de green transport și ne propunem să creștem serviciul de transport în regim de grupaj (în care mai multe companii împart același mijloc de transport, n.r.)”, a declarat pentru Profit.ro Sergiu Iordache, managing director DSV Solutions.

Urmărește-ne și pe Google News
Subsidiara europeană a SkyUp Airlines Ucraina va zbura în România CITEȘTE ȘI Subsidiara europeană a SkyUp Airlines Ucraina va zbura în România

El se așteaptă, pentru perioada următoare, la o consolidare a pieței de transport și logistică, prin achiziții și fuziuni, în condițiile în care acum acest domeniu este foarte fragmentat dar oferă în același timp oportunități de dezvoltare.

Piața de profil românească înregistrează în 2022 o creștere a cererii pentru toate tipurile de transport (rutier, aerian, maritim și feroviar), dar și pentru serviciile de depozitare în centre logistice.

ANPC ridică mănușa și intră în război cu Blue Air: Se pregătește să iasă din piață și trage de timp să nu returneze banii. Cum a apărut ceasul de la mână în discuție CITEȘTE ȘI ANPC ridică mănușa și intră în război cu Blue Air: Se pregătește să iasă din piață și trage de timp să nu returneze banii. Cum a apărut ceasul de la mână în discuție

Provocările sunt însă multiple – de la problemele legate de Covid, războiul din Ucraina, creșterile de prețuri pentru combustibili și energie sau inflația și reducerea capacității de transport rutier, atât din cauza lipsei de șoferi cât și din incapacitatea constructorilor de a produce camioane și semiremorci pe măsura cererii, ca urmare a crizei de componente auto.

“Piața de transport și logistică se află într-un proces de transformare atât la nivel internațional, cât și la nivel local. Tehnologizarea și investițiile în instrumente inteligente de lucru, precum mecanizarea avansată sau robotizarea, sunt principalele aspecte care schimbă întreaga industrie”, spune Iordache.

Anul trecut, firmele grupului DSV prezente în România, DSV Solutions și DSV Air&Sea, au depășit bariera de 100 de milioane de euro, înregistrând un total de 107 milioane de euro, de la 70 de milioane de euro cu un an în urmă. Din 2022 grupul va reuni trei firme, urmând să transfere în noua entitate, DSV Road, activitățile de transport rutier intern și internațional.

VIDEO & FOTO Hyundai a lansat noul model electric Ioniq 6, cu un design ce „fură” câte puțin de la marile mărci premium germane CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Hyundai a lansat noul model electric Ioniq 6, cu un design ce „fură” câte puțin de la marile mărci premium germane

Grupul danez deține în România spații logistice de 120.000 mp și asigură servicii complete, pe toate tipurile de transport (rutier, aerian, maritim și feroviar), servicii de transport (regim grupaj, livrare), servicii multimodale sau de depozitare și fulfilment pentru industrii ca retail, pharma sau auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
dsv solutions transport logistică