FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile

FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile

Foto Ionel Scrioșteanu

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 iun 2024

Spedition UMB, principala firmă a grupului de companii controlat de familia Umbrărescu, a avut anul trecut afaceri de 3,1 miliarde lei, de la 2,1 miliarde lei în 2022, și un profit net de 49,5 milioane lei, mult mai mic față de cel de 137 milioane lei din anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La rândul său, Tehnostrade, controlată tot de Umbrărescu, a cumulat afaceri de 2,8 miliarde lei, de la 1,7 miliarde lei în 2022, și un profit de 345,6 milioane lei, de la 147 milioane lei în anul precedent.

A treia firmă din grup, SA&PE Construct, a avut afaceri de 2,8 miliarde lei, de la 1,6 miliarde lei, cu un profit de 67,8 milioane lei, de la 12,9 milioane lei.

Dorinel Umbrărescu, fondatorul grupului de firme UMB, s-a întâlnt recent cu oficialii Ministerului Transporturilor, într-o acțiune organizată la Timișoara, asigurând că România nu va pierde niciun euro din programul alocat pentru infrastructura rutieră.

VIDEO ANUNȚ Când va fi deschisă circulația pe podul de la Grădiștea. După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Când va fi deschisă circulația pe podul de la Grădiștea. După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

Discuții similare au fost și cu directorii companiilor Alstom și Nurol, implicate în diferite proiecte de autostrăzi.

Grupul de firme UMB are cele mai multe contracte finanțate prin PNRR, transmite secretarul de stat Ionel Scrioșteanu.

Programul Transport 2021-2027 a fost aprobat în luna decembrie 2022 și beneficiază de o alocare de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval al României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
umbrarescu
autostrazi