Directorul general Renault România: Nu văd încă o presiune venită din cauza creșterilor salariale din sectorul public. Continuăm să facem angajări, avem în plan 500 de recrutări pentru acest an

Directorul general Renault România: Nu văd încă o presiune venită din cauza creșterilor salariale din sectorul public. Continuăm să facem angajări, avem în plan 500 de recrutări pentru acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2017

Grupul Renault va continua să facă angajări în acest an, în special ingineri, în contextul în care planul companiei prevede 500 de recrutări în acest an și producția de componente a crescut pe platforma de la Mioveni, iar creșterile salariale din sectorul public nu pun încă presiune pe angajări, a declarat miercuri directorul general al grupului Renault România, Yves Caracatzanis, în cadrul unei întâlniri cu ziariștii.

Plenul Senatului a aprobat, marți, Legea salarizării, care prevede o serie de creșteri salariale pentru angajații din sectorul public. Unii manageri și antreprenori s-au plâns că avansul salariilor în această zonă va pune presiune pe mediul privat, în condițiile în care cele mai multe companii se luptă cu deficit de personal.

Urmărește-ne și pe Google News

Directorul general al grupului Renault România nu vede încă o problemă în această zonă, deși compania are în plan 500 de recrutări pentru acest an, scrie News.ro.

"Nu văd încă o presiune venită din cauza creșterilor salariale din sectorul public. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Continuăm să crestem producția de componente pe platforma de la Mioveni. Continuăm să facem angajări, în special ingineri, pentru a desfășura proiecte complexe și pentru a rămâne competitivi”, a afirmat Caracatzanis.

Compania are în plan noi angajări în contextul în care producția de componente a crescut, iar vânzările Dacia au avansat constant în ultimul an.

Există creșteri de capacitate la Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia în acest an, un exemplu în acest sens fiind avansul capacității de producție de cutii de viteze de tip TLx, care echipează modelul Duster.

După informațiile Profit.ro, Uber cere Guvernului retragerea temporară a proiectului de modificare a Legii taximetriei CITEȘTE ȘI După informațiile Profit.ro, Uber cere Guvernului retragerea temporară a proiectului de modificare a Legii taximetriei

Producția a crescut la 12.000 unități pe săptămână, de la circa 7.500, câte se fabricau inițial.

Caracatzanis consideră că, în România, sistemul de învățământ are o calitate bună, iar inginerii românii sunt unii dintre cei mai buni din cadrul întregului grup.

”Calitatea sistemului de învățământ este bună. În România avem poate cel mai mare și mai bun grup de ingineri din grupul Renault, în afara Franței”, a afirmat directorul general al Renault România.

El a atras atenția și asupra problemelor legate de infrastructură, un capitol important pentru întreaga economie, dar s-a arătat încrezător în capacitatea Guvernului de a rezolva aceste neajunsuri.

”Infrastructura este importantă pentru toată țara, nu doar pentru Dacia. Sunt încrezător că problemele din aceasta zonă se vor rezolva. Premierul Grindeanu a spus ca ele reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern”, a spus Caracatzanis.

La final, el s-a declarat optimist în legătură cu evoluția economiei românești, dar a atras atenția că firma trebuie să rămână competitivă mai ales în ceea ce privește raportul calitate/preț.

”Sunt optimist pentru acest an și pentru cel următor, în ceea ce privește mediul economic în general și piața auto în special. Trebuie să rămânem competitivi, în special pe zona raportului calitate/preț”, a afirmat Caracatzanis.

Referitor la noutăților tehnologice care ar putea apărea pe următoarele modele Dacia, el a subliniat că, deși există suficiente tehnologii avansate în cadrul grupului, dotările sunt alese în funcție de dorințele clienților, accesibilitatea prețurilor fiind un factor important în această privință.

Vânzările de autovehicule noi, în care sunt incluse atât vânzările de autoturisme, cât și cele de autovehicule comerciale, au înregistrat o creștere de 12,6% după primele patru luni ale acestui an, până la 40.581 unități, față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). Top-ul pe mărci este condus în continuare de către Dacia, cu 9.611 unități, urmată de către Volkswagen, cu 4.346 unități, Ford 3.389 unități, Renault cu 3.064 unități și Skoda 3.055 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault romania
yves caracatzanis