BYD intră în forță pe încă o piață mare a lumii, inclusiv cu fabrică locală

BYD intră în forță pe încă o piață mare a lumii, inclusiv cu fabrică locală
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 aug 2024

Constructoructorul chinez BYD intră pe una dintre cele mai mari țări ale lumii, după numărul de locuitori, având inclusiv planuri pentru o fabrică, relevă datele analizate de Profit.ro.

Build Your Dreams, așa cum se numește de fapt compania BYD, cu sediul în China, intră oficial pe piața din Pakistan, a cincea cea mai populată țară din lume, după India, China, SUA și Indonezia.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania va lansa, într-o primă fază, trei modele pe această piață, modele pe care le cunoaștem din Europa: SUV-ul Atto 3, micul hatchback Dolphin și sedanul Seal. Mașinile vor fi vândute cu propulsii electrice și PHEV.

Pentru a intra mai rapid pe piață, BYD a încheiat un parteneriat cu o companie locală, unul dintre cele mai mari grupuri, care va asigura rețeaua de distribuție, urmând ca vânzările să înceapă din acest an, în trimestrul al patrulea.

VIDEO Aeroporturile din Koln și Nürnberg și-au suspendat activitatea, activiștii de mediu s-au lipit de piste CITEȘTE ȘI VIDEO Aeroporturile din Koln și Nürnberg și-au suspendat activitatea, activiștii de mediu s-au lipit de piste

În același timp, constructorul chinez și-a propus să construiască și o fabrică de automobile în Pakistan, unde vor fi produse mașinile inclusiv pentru alte piețe din regiune, în Karachi, în zona portului Qasim, acolo unde se află și uzinele Toyota, Suzuki și Kia.

Pakistan are deja prezente pe piață companiile chineze Great Wall Motor, SAIC și Changan, însă niciuna nu a investit până acum într-o uzină locală.

FOTO Noul SUV chinezesc, care a depășit deja BYD și MG pe una dintre marile piețe europene CITEȘTE ȘI FOTO Noul SUV chinezesc, care a depășit deja BYD și MG pe una dintre marile piețe europene

BYD este cel mai mare producător de automobile electrificate (BEV plus PHEV) din lume, disputându-și totodată poziția de lider pe segmentul de mașini pur electrice, în competiție cu Tesla. În China, BYD este de câțiva ani cel mai mare producător auto, având 1,6 milioane de vehicule vândute în prima jumătate a anului, la distanță de cele un milion de vehicule vândute de Chery și aproape un milion vândute de Geely.

Piața auto din Pakistan se află mult sub potențial, raportat la populația țării, în urmă cu aproximativ doi ani fiind înregistrat un declin major, din cauza inflației și condițiilor economice. După un an 2023 dezastruos, astăzi, vânzările lunare de autovehicule au o medie de 8 – 9 mii de unități, după ce în 2022, până în luna iunie, ajunseseră la peste 20.000 de vehicule lunar. Cele mai populare mărci sunt Suzuki și Toyota, fiind evindentă influența din țara vecină, India.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
masini china
pakistan
fabrica auto