Renault Master, rechemare pentru risc de incendiu

Renault Master, rechemare pentru risc de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 aug 2024

Platforma de alerte de siguranță a Uniunii Europene a afișat o nouă acțiune de rechemare pentru un vehicul comercial, din cauza riscurilor pe care le prezintă o posibilă defecțiune descoperită la unele modele.

Renault Master produs în perioada 23 septembrie 2014 – 27 septembrie 2023, echipat cu motorizarea diesel, face obiectul unei ample rechemări, pentru un număr de 80.173 de vehicule. Cauza acestei acțiuni, inițiată de Franța și transmisă în țările UE, este o arhitectură eronată ca instalației de motorină, care se află prea aproape de cablajul electric.

Urmărește-ne și pe Google News

Poziționarea greșită poate conduce la deteriorarea conductei și la scurgeri de carburant, ceea ce înseamnă automat un risc ridicat de incendiu. Sistemul de alerte listează mai multe coduri ale modelului Renault Master însă proprietarii mașinilor sunt sfătuiți să contacteze cel mai apropiat dealer pentru a confirma acțiunea de rechemare după seria mașinii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Noul SUV chinezesc, care a depășit deja BYD și MG pe una dintre marile piețe europene CITEȘTE ȘI FOTO Noul SUV chinezesc, care a depășit deja BYD și MG pe una dintre marile piețe europene

Cu o lună în urmă, Renault Master electric a făcut și el obiectul unei rechemări, din cauza unui șurub. Expertiza a stabilit că „din cauza procesului de asamblare incorect, șurubul central de fixare al unității de reducție se pote rupe”. Această situație va duce la pierderea unui punct de ancorare a motorului și pierderea de putere la motor și la direcție, cu risc ridicat de accidentare. Mașinile vizate de rechemare au fost produse între 2020 și 2023, fiind vorba de numai 1.17 vehicule.

Și versiunea hibrid a lui Master a făcut obiectul unei rechemări, în acest an, pentru o posibilă defecțiune la valvele regulatoare de presiune care ar putea conduce la un scurt circuit al bateriei de tracțiune.  

Un alt vehicul comercial, Mercedes Sprinter, a înregistrat o rechemare luna aceasta pentru defecțiuni la arcurile suspensiei, care pot conduce la o deformare a punții spate. De asemenea, posibile suduri defecte ale caroseriei au fost constatate și trebuie remediate în service.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault master
rechemare renault
mercedes sprinter