Autoliv, cel mai mare furnizor de sisteme de siguranță auto, mută noi afaceri spre România: aduce producția de la fabrica din Vårgårda (Suedia) în România. Circa 150 de agajați sunt afectați

Autoliv, cel mai mare furnizor de sisteme de siguranță auto, mută noi afaceri spre România: aduce producția de la fabrica din Vårgårda (Suedia) în România. Circa 150 de agajați sunt afectați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 nov 2020

Grupul suedezo-american Autoliv, cel mai mare furnizor de sisteme de siguranță auto, prezent cu 10 fabrici în România, va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Vårgårda, Suedia.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mutarea, parte a unui program mai amplu de eficientizare a activităților euroene ale grupului, va afecta aproximativ 150 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News

În august, Autoliv a anunțat că va transfera în România o parte din locurile de muncă în dezvoltare, logistică și administrație de la o fabrică din Germania, argumentând relocarea prin scăderea accentuată a vânzărilor și lipsa de perspective a unei recuperări pe piața auto.

Dacia Duster face-lift, confirmată pentru anul viitor. Detalii: noile faruri de pe Sandero, dar și cutia automată EDC. Vânzătorii sunt încurajați să exploateze la maximum anul 2021: „Va fi un an inedit pentru Dacia!” CITEȘTE ȘI Dacia Duster face-lift, confirmată pentru anul viitor. Detalii: noile faruri de pe Sandero, dar și cutia automată EDC. Vânzătorii sunt încurajați să exploateze la maximum anul 2021: „Va fi un an inedit pentru Dacia!”

Acum, compania a decis să mute întreaga activitate de producție și dezvoltare a generatoarelor de gaz pentru airbag din Vårgårda la fabricile din România și Franța. Majoritatea producției de generatoare va fi transferată către fabrica din Brașov, în timp ce operațiunile de dezvoltare vor fi preluate de alte unități Autoliv din România și Franța.

La fabrica din Vårgårda lucrează în prezent 400 de angajați, din care aproximativ 150 vor fi afectați de mutare. Autoliv va discuta planul cu sindicatele.

“Acestea sunt decizii dificil de luat, dar necesare pentru a satisface nevoile clienților și pentru a rămâne competitivi. Vom face tot posibilul pentru a sprijini angajații în această perioadă de tranziție”, spune Frithjof Oldorff, președintele Autoliv Europe.

Finalizarea transferului producției către fabricile din România și Franța este estimată pentru prima jumătate a anului 2024.

EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele "în aer". Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, cel mai mare al țării, a scăzut dramatic în ultimele 3 zile, la cel mai mic nivel de după lockdown

Autoliv a fost fondată în Suedia în 1953, chiar în Vårgårda. Compania a fuzionat, ulterior, cu rivalul american Morton ASP, iar în prezent este înregistrată în Delaware și are sediul la Stockholm.

În România, Autoliv deține 10 fabrici și 2 centre de inginerie în șapte orașe - Brașov, Timișoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Onești și Iași, având aproape 11.000 de angajați.

La nivel global, Autoliv are peste 65.000 de angajați și operațiuni în 27 de țări. Anul trecut, grupul a obținut vânzări de peste 8,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoliv
transfer productie romania
angajati
generatoare gaz
vargarda
autoliv brasov