Angajații Dacia primesc cadou acțiuni Renault

Angajații Dacia primesc cadou acțiuni Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 sep 2024

Renault Group a lansat o nouă etapă de vânzare de acțiuni către angajați, la prețuri preferențiale, dar oferă și cadou câteva acțiuni de persoană. Compania franceză țintește un pachet de 10% alocat salariaților, inclusiv celor de la uzinele Dacia.

Angajații Renault au ajuns, la finalul lui 2023, să dețină 5,07% din capitalul companiei, dar planurile managementul nu se opresc aici, pentru că ținta finală, conform strategiei Renaulution, este de 10%.

Urmărește-ne și pe Google News

O nouă etapă de vânzare de acțiuni către angajați începe în 18 septembrie și urmărește acordarea a șapte acțiuni gratuite către angajații eligibili din nu mai puțin de 30 de țări. Mai mult, în 24 dintre țările în care Renault are activități, salariații vor putea să cumpere acțiuni cu un preț mai mic cu 30%, la care se adaugă o alocare suplimentară, ca bonus.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prețul de referință al acțiunii Renault în cadrul operațiunii este stabilit la 41,80 Euro, ceea ce echivalează cu un preț de achiziție pentru angajați de 29,26 Euro după aplicarea reducerii. Perioada de subscriere se va derula între 18 septembrie și 2 octombrie 2024.

Planul Renaulution Shareplan a fost lansat în 2022 și s-a bucurat de succes în rândul personalului din unitățile companiei franceze. În 2024, nu mai puțin de 98.000 de persoane sunt eligibile, conform vechimii și tipului de contract.

EXCLUSIV Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania. Mașinile electrice au rămas doar excepții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fără prea multe oferte rămase pe piața de mașini noi, românii au dat năvală să importe mașini diesel second-hand, în special din Germania. Mașinile electrice au rămas doar excepții

„Noul Renaulution Shareplan 2024 este o inițiativă la care țin foarte mult. Faptul că de 2 ani suntem angajați în acest plan de acționariat destinat salariaților, unul din cele mai avansate din toate domeniile industriale, demonstrează că Renault Group rămâne fidel tradiției sale de a fi o companie care inovează în toate domeniile și care se afirmă ca un laborator social mereu de actualitate! Avem ambiția ca 10 % din capitalul acestei companii să ajungă în mâinile celor care asigură performanța sa, zi de zi”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Această a treia operațiune Renaulution Shareplan este deschisă, asemenea celor precedente, salariaților Renault Group și unei mari părți a filialelor acestuia, în 30 de țări, sub rezerva obținerii autorizațiilor locale necesare: Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Franța, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Maroc, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria,

Toți angajații eligibili din aceste țări vor primi câte 7 acțiuni Renault SA, fără nicio obligație de a face o investiție proprie.

După publicarea anunțului, acțiunile Renault au înregistrat o scădere de peste 1,6%, față de prețul de închidere din ziua precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni renault
pret oferta actiuni dacia
angajati renault romania