VIDEO Pe Cont Propriu - Alin Copîndeanu, Tudor. Personal Tailor: Până la 500.000 euro cifră de afaceri noi mergeam cu un Logan și Golf 4. Conceptul de delay gratification a funcționat foarte bine

VIDEO Pe Cont Propriu - Alin Copîndeanu, Tudor. Personal Tailor: Până la 500.000 euro cifră de afaceri noi mergeam cu un Logan și Golf 4. Conceptul de delay gratification a funcționat foarte bine
scris 10 iun 2024

Tudor. Personal Tailor, brand de costume made to measure, deține în prezent patru showroom-uri în România, în București, Cluj, Timișoara și Iași și o franciză în Belgia, Hasselt.

Compania a ajuns în 2023 la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro, după mai bine de un deceniu de activitate. Începuturile n-au fost însă nici ușoare și nici nelipsite de provocări.

„Cumva, la început erau niște provocări mari pentru perioada aia, dar foarte mici dacă le privim acum, precum lucratul în echipă, probleme cu angajații. În primul an și jumătate am fost 3 asociați, după care am rămas 2, din cauza viziunii. Celălalt asociat voia mai repede gratification, noi voiam mai mult să investim și să creștem afacerea.

Urmărește-ne și pe Google News

Până la 500.000 euro cifră de afaceri noi mergeam cu un Logan și Golf 4 pentru că am simțit că are potențial de creștere și am vrut să reinvestim banii în companie decât să avem noi scopul personal. Și, acel concept de delay gratification a funcționat foarte bine”, rememorează acesta.

VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Primul business a ieșit rachetă, am călcat pe o mină de aur. Tebuia să mă duc să îmbârlig administratorii de bloc. Cum am dat însă de bani au început șicanele CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Primul business a ieșit rachetă, am călcat pe o mină de aur. Tebuia să mă duc să îmbârlig administratorii de bloc. Cum am dat însă de bani au început șicanele

El pune accent și pe importanța aptitudinilor de vânzări, pe care orice antreprenor ar trebui să le aibă, mai ales la început de drum, dar și pe necesitatea dezvoltării personale.

„Fiecare antreprenor trebuie să pună focus pe partea de sales și să vorbească el cu clienții. Eu fugeam de vânzări, dar am făcut și partea asta. Un alt aspect super important este legat de cum judecăm clienții. E foarte greșit să judeci clientul după aparențe.

Apoi, e să lucrezi cu tine, să te înțelegi bine pe tine. Și, după aceea, contează foarte mult să cunoști oamenii mai mult decât partea de suprafață, să-i înțelegi pentru că problemele de acasă îi influențează și la birou. De asemenea, și partea aceasta de coaching în echipă e destul de importantă pentru a face performanță”, mai spune el.

VIDEO Pe Cont Propriu - Tudor. Personal Tailor: În antreprenoriat direct de pe băncile facultății. Mereu am făcut cumva să am banii mei și o oarecare independență și asta a contat foarte mult și de la părinți. Mă lăsau să păstrez restul CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Tudor. Personal Tailor: În antreprenoriat direct de pe băncile facultății. Mereu am făcut cumva să am banii mei și o oarecare independență și asta a contat foarte mult și de la părinți. Mă lăsau să păstrez restul

De asemenea, Alin Copîndeanu subliniază și importanța cifrelor chiar și pentru un business la început de drum.

„E bine să înțelegi ce e în spatele businessului pentru că s-ar putea să ai impresia că merge bine și să se strice treaba. În primii 2-3 ani foloseam chiar un tool de cash flow. Dar, la cifre noi ne-am uitat mereu.

De la început ne-am uitat la cifre, în special în partea de vânzări și ne-am pus la punct din prima zi un CRM să ne uităm foarte bine la tot ce înseamnă client, comenzi, valori vândute și am avut perspectiva aceasta de a păstra relația pe termen lung cu clientul și de a ne uita la acel life time value of the customer.

Și atunci, acesta a fost obiectivul nostru - nu vreau să prind clientul și să-i vând cât mai mult, ci vreau să-l mulțumesc, să creez o relație cu el pe termen lung, pentru că bărbații sunt comozi, vor să știe partea de vestimentație rezolvată și, dacă îi mulțumești și le oferi ce trebuie, ei rămân pe o perioadă lungă”, precizează antreprenorul, adăugând că, pe lângă cifre, mereu a existat și un focus în companie pe eficiența operațională.

VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți

Gama vestimentară Tudor include costume, cămăși, pantofi, genți și accesorii power business, de ceremonie și casual și se adresează în general segmentului de clienți premium.

„Mi se pare greșit când vrei să prinzi toată piața. Te păcălești și, într-un final, nu funcționează. Adică nu poți să ai și low și luxury și să încerci să-i agăți pe toți, pentru că fiecare categorie de client are nevoie de un anumit produs, de un anumit serviciu, client service, de o locație și atunci, cu cât ne alegem mai bine poziționarea, cu atât sunt șanse mai mari să avem succes”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
alin copîndeanu
tudor. personal tailor