În cei 25 de ani de antreprenoriat, de când a înființat distribuitorul de materiale de construcții Sipex, Irinel Gheorghe a învățat că este foarte important să-și asculte angajații și să înțeleagă ce îi motivează și ce îi face fericiți.
„Am încercat ca fiecare om care lucrează în Sipex să fie motivat, plecând de la operatorul de facturare și până la agenții de vânzări. Toți au niște grile bonus pe care și le ating dacă livrează performanță.
Deci, pentru mine este extrem de important să discut cu colegii mei niște obiective foarte clare pe care ei să le îndeplinească, și dacă le îndeplinesc să fie plătiți. În plus, am mai învățat și că de fiecare dată este bine să stabilești niște lucruri la început, care să fie clare și realiste, iar dacă sunt îndeplinite să-ți recompensezi echipa așa cum a-ți stabilit”, spune, la emisiunea Pastila de HR de la PROFIT NEWS TV, Irinel Gheorghe, CEO Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din țară.
Sipex s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București în vara acestui an, după un plasament privat în urma căruia a atras 10,6 milioane de lei de la 54 de investitori. Compania a fost înființată în urmă cu 25 de ani și are în prezent circa 300 de angajați.
„Managerii din România își privesc compania ca pe propriul copil și de multe ori este greu să înțelegi că este bine să deschizi compania mai ales către oameni de care ești alături de peste 10 ani. Nici mie nu mi-a fost ușor la început să accept sfatul consultantului financiar pe care îl avem, dar după ce am implementat acest program stock option plan am văzut în colegii mei, nu numai colegi, dar și parteneri de business. Și discuțiile pe care le am cu ei acum au trecut la un alt nivel, ca între de parteneri”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Vasile Țiple, co-fondator Good Legal: Pe lângă salariu, este foarte important ca toți angajații să simtă că sunt parte din companie. Absolut orice angajat să aibă linie directă la CEOPână în 2026, compania țintește atingerea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro și listarea pe piața principală a Bursei de Valori București.
„Scalarea businessului e o direcție importantă. E necesar ca în perioada următoare rezultatele bune din anumite puncte de lucru și experiența pe care o avem în aceste puncte de lucru să fie transferată către puncte de lucru noi sau care nu au ajuns la maturitatea pe care businessul nostru o cere.
O a doua direcție foarte importantă este căutarea permanentă a unor parteneri noi care să ne furnizeze produse complementare businessului nostru. O a treia direcție este preocuparea noastră continuă în revitalizarea mecanismelor companiei noastre. Aici am făcut pași importanți”, precizează Irinel Gheorghe.