Investitorii din industrie vor obține mai ușor licența industrială unică

Investitorii din industrie vor obține mai ușor licența industrială unică
scris 19 oct 2022

Guvernul a adoptat, prin ordonanță de urgență, un nou cadru legislativ prin care vor fi simplificate procedurile de obținere a unei licențe industriale, precum și a autorizațiilor, acordurilor, avizelor, permiselor sau alte acte administrative prevăzute de lege în vederea desfășurării unei activități industriale.

Scopul proiectului de act normativ îl reprezintă modificarea sau renunțarea la procedurile care împiedică ritmul de dezvoltare a noilor investiții, prin oferirea unui cadru legal predictibil pentru solicitanții și titularii de licențe.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Nerevizuirea procedurilor de către autoritățile competente constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 50.000 lei.

Actul normativ vizează integrarea licențelor, autorizațiilor, acordurilor, avizelor sau permiselor aferente obiectului de activitate într-o singură procedură simplificată în scopul emiterii licenței industriale unice.

În acest sens, se înființează Oficiul pentru Licență Industrială, cu rol de raționalizare, simplificare și digitalizare a procedurilor specifice în vederea obținerii licenței industriale unice.

VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră

Prin ordonanța de urgență se urmărește simplificarea procedurilor de obținere a unei licențe industriale, precum și a autorizațiilor, acordurilor, avizelor, permiselor sau alte acte administrative prevăzute de lege în vederea desfășurării unei activități industriale aferente obiectului de activitate, astfel încât antreprenorii să beneficieze de următoarele:

obținerea licenței industriale unice prin depunerea cererii într-un singur punct de contact electronic;

posibilitatea utilizării simulatorului de licență pentru a cunoaște din timp termenele de obținere, procedurile și tarifele aferente;

eliminarea controalelor duble, fiind interzisă impunerea unor condiții de acordare a licenței industriale unice prin care se dublează cerințele și controalele echivalente sau comparabile ca scop, la care solicitantul licenței industriale a fost supus deja în România;

comunicare facilă cu autoritățile implicate în procesul de licențiere.

DECIZIE Scad impozitele aplicate pensiilor private CITEȘTE ȘI DECIZIE Scad impozitele aplicate pensiilor private

Intrarea în vigoare a legii „Licenței industriale unice” reprezintă jalonul 243, din cadrul Componentei 9 ”Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare”, aferentă Pilonului III. ”Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice”.

Suplimentar, proiectul de act normativ a avut la bază Raportului Final al proiectului ”Comprehensive redesign of the licensing system in Romania” privind simplificarea licențierii activității mediului de afaceri, elaborat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și lansat în România în luna mai 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
licenta industriala unica
birocratie
oug
dezbatere publica